Suriyeli Dilo'nun Balkonuna Düşen Bomba Hayatını Kararttı

Halep'teki evinin balkonuna 2,5 yıl önce düşen bomba nedeniyle ağır yaralanan ve Türkiye'de sağ bacağı kesilen 63 yaşındaki Kemal Dilo, yaşadığı travma nedeniyle konuşma yetisini de kaybetti. Dilo ve ailesi Reyhanlı'da yaşam mücadelesi veriyor.

Dilo, eşi Cemile ve bir çocuğuyla sığındığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çalışamadığı için geçim sıkıntısı yaşıyor. Bulaşıkçılık yapan 10 yaşındaki oğlunun 10 lira yevmiyesi ve hayırseverlerin yardımlarıyla geçinmeye çalışan Dilo ailesi, temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyor. Cemile Dilo (47), AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor günler geçirdiklerini ve hiçbir yerden yardım alamadıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Halep'te 2,5 yıl önce rejim güçleri kenti bombalarken evimizin balkonuna bir bomba düştü. Eşim o sırada balkonda bulunuyordu ve ağır yaralandı. Artan saldırılar sonucu ve eşimin rahatsızlığının artmasıyla Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldık. Daha sonra gittiğimiz Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde sağ bacağı kesildi. Şimdi tekerlikli sandalye mahkum bir şekilde çaresizce yaşıyor.
Eşim, işaret diliyle, bacağını ve konuşma yetisini kaybetmekten, yatağa bağlı yaşamaktan çok üzüntü duyduğunu söylüyor. Sadece, oğlumun günlük aldığı 10 lira yevmiyesiyle geçiniyoruz. Oturduğumuz ev kiralık. Elektrik ve su parasıyla birçok giderimiz var. Çocuğumun kazandığı para dışında gelirimiz yok. Eşimin ilaç ve hasta bezi gibi ihtiyaçları var. Yetkililer ve hayırseverlerden yardım istiyoruz."
Kaynak: AA