Çocuk Fuarında Eskrimden Satranca Her Branş Bulunuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı birbirinden eğlenceli spor aktivitelerine ev sahipliği yapıyor. Çocuklar kendileri için hazırlanan şenlikte gönüllerince spor yapmanın keyfini yaşıyor.

Çocuk Fuarında Eskrimden Satranca Her Branş Bulunuyor
Bu yılki ana teması “Spor ve Sağlıklı Yaşam’ olan 23 Nisan şenliklerinde farklı spor dalları çocukların eğitici ve eğlenceli vakit geçirmesini sağlıyor. Eğitmenlerin branşları hakkında çocukları bilgilendirdiği alanda Eskrim, Judo, Badminton ve Bahçe Satrancı ilgi çeken spor branşlarından oldu.

Badmintonda topu filenin ötesine geçirmek gerekiyor. Çocuklar rakete hızlıca vurup topu yükseğe atarak, sayı yapmaya çalışıyorlar. Oldukça eğlenceli olduğu gözlenen badminton için uzun kuyruklar oluştu. Çocuklar zor gibi görünen sporun aslında ne kadar eğlenceli olduğunu keşfetmiş oluyor.

Bahçe satrancında taşların neredeyse kendi boylarında olduğunu gören çocuklar büyük bir keyifle zeka oyununu oynadılar. Düşünerek taşları taşıyan çocuklar farklı bir şekilde satranç oynamanın keyfine vardılar.

Judo alanındaki eğitmenler öncelikle bu sporun inceliklerini çocuklara anlattılar. Aslında zor bir spor olmadığını vurgulayan judocular başarılarını da çocuklarla paylaştı. Dikkatle eğitmenleri dinleyen çocuklar ise sahaya çıkarak judo hareketlerini öğrendiler.

Kılıçla yapılan dövüş sanatı olan eskrim formaları çocukların ilgisini çekti. İlk etapta çocukların biraz da çekinerek izlediği spor branşında eğitmenler çocukları bilgilendirdi.
Kaynak: İHA