Temsili Vali Açıklaması

Hatay Valisi Ercan Topaca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili vali Abdi İpekçi Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Hüseyin Başkır’a bıraktı.

Temsili Vali Açıklaması

Valilik binasında yapılan törende çocukların bayramını kutlayan Vali Topaca, bir ülke için en önemli varlığın çocuklar olduğunu belirterek, “Bizler için onlardan daha kıymetli bir şey yoktur” dedi.

Ülkenin geleceğinin çocuklar olduğuna dikkat çeken Vali Topaca, “Siz çocuklar gelecekte ülkemizi geliştirecek ve yöneteceksiniz. Ona sahip çıkacaksınız. Onun için geleceğimiz sizlerin omuzlarında yükselecektir. Dolayısı ile biz sizlere çok önem veriyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te bunu bildiği için 23 Nisan Bayramını çocuklara armağan etmiştir” dedi.

“Ülkemizin başarılı gençlere ihtiyacı var” diyen Vali Topacı şöyle devam etti:
“İşini seven gençlere, çocuklara ihtiyacı var. Büyüklerini seven, büyüklerine saygı duyan çocuklara ihtiyacımız var. Hedefleri olan çocuklarımıza ihtiyacımız var. Gelecek ile güzel planları olan, kendisi ile ilgili, ailesi ile ilgili, ülkesi ile ilgili güzel şeyleri kafasında kuran gençlere ihtiyacımız var. Bunun için biz sizlere çok önem veriyoruz. Sizleri seviyoruz. Sizler için yapılması gereken her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin daha iyi ortamlarda okumanız için devletimiz hiçbir şeyden kaçınmıyor. Sizden bir tek isteğimiz var. Çok çalışmanızı ve vatanını milletini seven birer birey olarak yetişmenizi istiyoruz.”
Temsili Vali Hüseyin Başkır’da bu mutlu günde o koltuğa oturmanın kendisi için çok mutluluk verici olduğunu ifade ederek, “Bu fırsatı bana tanıdıkları için bütün öğretmenlerime teşekkür ediyorum. 95’inci yıl dönümünü kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı tüm halkımıza ve dünya çocuklarına kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta barış dünyada barış ilkesinden hareketle bu bayramın tüm dünyaya barış getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA