Kartepe Belediyesi’nden Sanal Umre

Kartepe Belediyesi, bu yıl umreye gidecek Kartepelileri bilgilendirmek amacıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde özel bir program düzenledi.

Kartepe Belediyesi’nden Sanal Umre

Üç ayların da idrak edildiği, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kartepe Belediyesi, umreye gidecek vatandaşların heyecanlarını yenmelerine yardımcı olmak amacıyla önceki akşam Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde bir konferans düzenledi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleşen ve Tarihçi Yazar Mustafa Turan’ın konuk olduğu programı AK Parti Kocaeli Milletvekili adayı Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kartepe Kadın Kolları Başkanı Yasemin Ağra, AK Parti Kartepe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Karbuz, AK Parti Kartepe İlçe SKM Başkanı Ali Koç, Kartepe Müftüsü Mustafa Nurgün, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, din görevlileri, cami dernek yöneticileri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri ve Kartepelilerden oluşan davetli topluluğu büyük bir ilgi ile takip etti.

Tarihçi Yazar Mustafa Turan, sinevizyon gösterisi eşliğinde sanal alemde ve beyaz ekranda katılımcılara, kare kare Mekke ve Medine’nin çevresini, tarihi ve sosyal dokusunu göstererek kutsal topraklarda umrenin nasıl yerine getirileceğini anlattı. İzleyicilerin derin bir duygu seli yaşadığı konferansta Turan, “Allah yapacağınız ibadetleri kabul ve makbul eylesin” dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Tadına doyamadığım Mustafa Turan hocamızın sohbetinin tadına sizlerin de ulaşması için kendisini sizlerle buluşturmak istedik. Bu sohbetin kutsal topraklara yapacağınız ziyaret öncesi sizlere ışık tutacağına inanıyorum. Eşsiz sunumu için de hocamıza çok teşekkür ederim” dedi.

Başkan konuşması ardından Tarihçi Yazar Mustafa Turan’a Kartepe manzaralı bir tablo hediye etti.
Kaynak: İHA