Eyüp'te Kutlu Doğum Coşkusu

Eyüp Belediyesi, Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde "Kainatın Efendisinden Günümüze Mesajlar" adlı programla Kutlu Doğum Haftası'na özel bir etkinlik düzenledi.

Eyüp'te Kutlu Doğum Coşkusu

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın eşi Tülay Aydın’ın da katıldığı Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi, Allah-u Teala’nın yüce kelamı Kur'an-ı Kerim’de "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik (Enbiya Süresi-107)" dediği Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) doğum yıl dönümüne özel bir etkinlik olan "Kainatın Efendisinden Günümüze Mesajlar" programına ev sahipliği yaptı.

Eyüplülerin yoğun ilgisinin gözlendiği programda moderatörlüğü araştırmacı ve yazar Mustafa Çalışan üstelendi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in kısaca hayatını anlatan bir görsel sunum ile başlayan programa Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Mehmet Paksu ve radyo programcısı Haluk İmamoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Programda konuşmacılar, Peygamber Efendimizin hayatından, insanlara karşı davranışlarından, güvenilirliğinden, mücadelesinden, aile hayatından, eşlerine karşı olan güzel davranışlarından örnekler vererek "Mevla'ya sevilmenin çaresi Resulullah'a (s.a.s.) itaattir. İtaat sevgiye sebeptir" dediler.

Kur'an-ı Kerim’den Peygamber Efendimizi öven ayetler okundu, salat ve selam getirilerek yad edildi.
Kaynak: İHA