Kışanak, iş makinesi kullandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, katıldığı asfalt sezonu açılış töreninde asfalt serim makinesi kullandı.

Kışanak, iş makinesi kullandı
Kışanak, iş makinesi kullandı
Yenişehir ilçesi Fiskaya Semt'inde gerçekleştirdiği 2015 yılı asfalt sezonu açılış programına katılan Kışanak, burada yaptığı konuşmada, belediyenin en önemli çalışmalarından birinin altyapı diğerinin yol çalışmaları olduğunu belirterek, bu iki hizmetin birbirini etkilediğini söyledi.

Yapılan altyapı çalışmalarından dolayı yolların bozulduğunu, geçen yıl kazdıklarını bu yıl düzelteceklerini kaydeden Kışanak, '2015 yılı içeresinde kent merkezinde yol problemi kalmayacak şekilde asfalt çalışmalarımızı tamamlayacağız' dedi.

Kent merkezinde yaklaşık 190 kilometre asfalt çalışması yapılacağına değinen Kışanak, şöyle konuştu:

'Kırsal bölgelerde ise bin 100 kilometrelik asfalt çalışması yapılacak. Bu Diyarbakır'ın toplam yol ağının dörtte biri demek. Şehrimizde toplamda bin 300 kilometrelik asfalt yol çalışması yapılacak. Bu diğer illerle oransal olarak karşılaştırıldığında bir rekor olduğunu söyleyebiliriz. 2015 yılı bütçemizin neredeyse üçte birini yol ve asfalt çalışmaları için ayırdık. Yapacağımız çalışmalar için toplam 176 milyon bütçe ayırdık.'

Kışanak, daha sonra iş makinesi kullanarak 15 metre asfalt serimi gerçekleştirdi.

Törene HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da katıldı.

Kışanak, iş makinesi kullandı


Kaynak: AA