Burdur'dan Kremna ve Sagalassos'a Bisikletle Yolculuk

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Burdur'dan Kremna ve Sagalassos'a Bisikletle Yolculuk" etkinliği düzenlendi.

Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'dan 42 bisikletçi, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.
Üzerinde Kremna ve Sagalassos antik kentlerinin fotoğraflarının ve isimlerinin yazılı olduğu tişörtler giyen, bisikletlerinin ön bölümünde Sagalassos Antik Kenti'nin fotoğrafı ile etkinliği tanıtıcı bilgilerin yer aldığı broşürler bulunan sporculara, vatandaşlar ilgi gösterdi.
Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, burada yaptığı konuşmada, kentin tanıtımına katkı sağlayacak bisikletçilere ve basın mensuplarına teşekkür etti.
Turizm Haftası dolayısıyla gerçekleştirdikleri etkinlikler kapsamında kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmaya çalıştıklarını anlatan Altunkaya, "Umarım hafta boyunca düzenlediğimiz etkinliklerin tanıtıma katkısı olur. Burdur antik kentleri ve doğal güzellikleriyle çok güzel bir şehir" dedi.

Altunkaya, Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 170 kilometrelik bisiklet turunun startını verdi.
Etkinliğine katılan bisikletçiler bugün Bucak ilçesindeki Kremna Antik Kenti'ne uğradıktan sonra, yarın saat 15.00'te Sagalassos Antik Kenti'nin girişinde karşılanacak. Buradan Burdur'a dönecek bisikletçilere 19 Nisan'da Burdur Arkeoloji Müzesi'nde saat 12.30'da katılım belgesi verilecek.
Kaynak: AA