Kktc'de 'Deli Dana' Vakası

KKTC'de halk arasında "deli dana" olarak bilinen Creutzfeldt-Jacob hastalığı bulgularına rastlanan bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, deli dana hastalığı bulguları saptanan iki kişiden birinin tüm çabalara rağmen kurtarılamadığını açıkladı.

Hastalıkla ilgili kesin tanının doku analiziyle mümkün olduğuna işaret eden Kamiloğlu, hastalardan alınan beyin omurilik sıvılarının tektik edildiğini ve sonuçların en geç iki hafta içinde alınacağı kaydetti.

Kamiloğlu, tanı konulan hastalardan birini yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybettiklerini belirterek, "Adli tıp ve beyin cerrahisi uzmanı meslektaşlarımızın beyinden aldığı doku örnekleri Sağlık Bakanlığınca ilgili merkezlere ulaştırılıp analizleri sağlanacaktır. Böylece kesin tanıya ulaşma şansımız olacaktır" dedi.

Hastaneye başvuran her iki hastanın EEG ve MRG tetkiklerinin Creutzfeldt-Jacob hastalığı ön tanısını desteklediğini belirten Kamiloğlu, "Tüm tetkikler tanıya yardımcı olmakla birlikte kesin tanı doku analizleri ile yapılmaktadır" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA