Hatay'da Tabiat Parkı Çalışmaları

Hatay'da yürütülen "Avrupa'nın Kuş Gözlem Temalı İlk Tabiat Parkı Projesi" fizibilite raporu çalışmaları, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldı.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi tarafından yürütülen "Avrupa'nın Kuş Gözlem Temalı İlk Tabiat Parkı Projesi" kapsamında, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şube Başkanı Abdullah Öğünç, Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Yaşar Ergün ve Doç. Dr. Mustafa Atmaca, İçel Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Suha Sarıakçalı, Orman ve Su İşleri Hatay Şube Müdürü Cüneyt Çağlar, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez ve TÜBİKAM yetkilileri, Belen ilçesinde parkın yapılacağı alanı inceledi.
Yaklaşık 3 yıl önce hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oy birliği hayata geçirilen projenin fizibilitesi ve planlaması, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.
Kuş gözlem ve doğa eğitim merkezi, göçmen kuşlar ilk yardım tedavi ve rehabilitasyon merkezi, karavan ve çadırlı kamp alanları, yürüyüş parkurlarının yer alacağı tabiat parkında, Hatay Havaalanı'nın uçuş güvenliği için kuş gözlem radarları da bulunacak.
Yirmiden fazla bilim insanının katkısı ile hazırlanan proje doğrultusunda yapılacak parkın, ekoturizm açısından önemli merkez olması hedefleniyor.
Kaynak: AA