Ümit Kocasakal'dan açıklama

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal Çağlayan Adliyesi önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

Ümit Kocasakal'dan açıklama
Ümit Kocasakal'dan açıklama
Odasında şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için bugün Çağlayan'da cenaze töreni düzenlendi. Tören sonrası İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal Çağlayan Adliyesi önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

Kocasakal'ın konuşmasından satırbaşları;

- Yalan yanlış bilgileri bütün avukat camiasını rencide eden açıklamaları kabul etmiyoruz. Gün birlik günüdür. Bu eylemi yapanlar avukat değildir. Herkesin sıcak anda psikolojik ortamda soğukkanlı olması gerekir. Adliyede var olan güvenlik zaafı hepimiz için sorundur. Ama güvenlik meselesi suçlamalardan uzak ortak bir akıl ve diyalogla çözülmelidir. Kısır çekişmeler girilmesi yanlış olur. Çok üzüntülüyüz.

BÖYLE BİTMEMELİYDİ, YANILMIŞIM

- Gerçekten herkes çok çaba sarfetti. Ben de dahil herkes görüşme yaptı. Berkin Elvan'ın babası gelerek görüştü. Olağan üstü bir çapa sarf ettik. Yaşananlar için şuanda bir şey söylemek istemiyorum. Biraz zaman geçtikten sonra konuşmak gerekir. Bir şey olmayacağını kendilerine ilettim. Ben öyle hissettim. İyi biter diye algılamak için uğraştım. Yanılmışım. Böyle bitmemeliydi. Keşke çabalarımız sonuç verseydi. Hepimizin başı sağolsun.

Ümit Kocasakal'dan açıklama