Uşak'tan Kısa Kısa

Uşak Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 19 mahalleden dar gelirli 40 kadına yönelik etkinlik düzenledi.

Otobüslerle evlerinden alınan kadınlar Kent Tarihi Müzesi, Dokur Evi, Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi ile Kayaağıl Termal Tesisleri'ni gezdi. Belediye Başkanı Nurullah Cahan bazı ziyaretlerde kadınlara eşlik ederken, kentte devam eden projelerle ilgili kadınlara bilgi verdi.
Hayatın akışında aileleri için de sorumluluk üstlenen kadınların bu tür aktiviteleri gerçekleştirilemediğinin altını çizen Cahan, "Dar gelirli bayanlarımız hem ailelerinin geçimlerine katkı sağlamak hem evlerinin işlerini yapmak hem de çocuklarına bakmak gibi yükümlülükleri olduğu için kendilerine yeteri kadar zaman ayıramıyorlar. Bugün kadınlarımız gönüllerince eğlensin istedik" dedi.

-Uşak Üniversitesi Kongre-Kültür Merkezi ve Rektörlük Binası yapımı başladı
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik yaptığı açıklamada son üç buçuk yıldır üniversitenin fiziki yapılanmasında önemli mesafe kat ettiklerini bildirdi.
Kongre-Kültür Merkezi ve Rektörlük Binası'nın yapımına başlandığını kaydeden Rektör Çelik, "Kongre-Kültür Binası, kentimizdeki önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Hareketli platformlu orkestra çukuruna sahip, opera, bale, konser, tiyatro, kongre vb. sahne sanatlarının yapılabileceği bin 200 kişilik kongre merkezi en kısa sürede tamamlanacak. Devam eden projelerin tamamlanmasıyla Bir Eylül Kampüs alanı dünyanın önde gelen kampüslerinden biri haline gelecek" dedi.

-UTSO'dan "Kadın Girişimciliğin Önemi" toplantısı
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Kadın Girişimciler Kurulu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın Girişimciliğinin Önemi" konulu toplantı yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Uşak İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Özgül Şeker Çiftçi,kadının iş dünyasındaki yerinin önemine dikkat çekti.
Çiftçe, "Çok şey istemez kadınlar iş hayatında. Eşit şartlarda saygı görmek, şiddete uğramamak, hor görülmemek, modern dünyada layıkıyla var olmak istiyoruz. Emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. İnsan olduğumuz unutulmasın istiyoruz" dedi.

Toplantıda daha sonra Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehtap Polat sağlık konusunda sunum yaptı.
Daha sonra e-ticaret konusunda kendi markalarını nasıl yarattıklarını anlatan, iş kadınları Alev Şenol ve Aslı Topal girişimcilik hikayelerini anlattı.
-Uşak Üniversitesi'nde panel
Uşak Üniversitesi Muhasebe ve Finans Topluluğu ile Uşak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliği ile Dünya Muhasebeciler Haftası dolayısıyla panel düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde gerçekleşen panele başkanlık eden Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Muhasebe ve Finans Topluluğu danışman hocası Yrd. Doç. Dr. Ercan Özen, Muhasebe ve Finans Topluluğu olarak, topluluk üyesi öğrencilerle, kuruldukları günden itibaren birçok faaliyet yaptıklarını söyledi.

Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meral Gündüz ile Uşak Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Aydemir birer sunum yaptı.
-Kadınlar yürüyüş düzenledi
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla aralarında bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu bir gurup, belediye önünde toplandı.
Sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık, İsmet Paşa Caddesi üzerinden Tritoğlu Parkı'na ilerledi.
Burada grup adına basın açıklaması yapan Elmas Göçkün Türkiye'nin kadın hakları konusunda Dünya ülkeleri arasında geride kaldığını ileri sürdü.
Kadınların sorunlarının çözümü için yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini savunan Göçkün, kadına yönelik şiddetin son bulmasını istedi.
-Eşme'de kadınlar günü etkinlikleri düzenlendi
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Eşme Kilim Düğün Salonunda "Kadınlarımızın Aile ve Toplum İçindeki Yeri ve Önemi"başlıklı seminer yapıldı.
Seminere konuşmacı olarak katılan KCS Eğitim Danışmanlık ve Koçluk Akademisi Eğitmeni Emine Çiçek kadınların günlük yaşamda daha fazla rol alması gerektiğini söyledi.

Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin ise kadınlar çin ilçede gerçekleştirmeyi istedikleri projeler hakkında bilgi verdi.
Bu arada CHP Eşme Kadın Kollarının 8 Mart dolayısıyla etkinlik düzenledi.

CHP Eşme Kadın Kolları Başkanı Ayten Sümer etkinlikte yaptığı konuşmada kadınların daha güvenli yaşam hakkı ve yaşam ortamı yaratılması yönünde taleplerin siyasi otarite tarafından dikkate alınmasını istedi.

Kaynak: AA