Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Yapabilecek

Sağlık Bakanlığı, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin organ nakli merkezi ruhsatı ile böbrek nakli faaliyet iznini onayladı.

Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Yapabilecek

Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’na organ nakli merkezi ruhsatı ile böbrek nakli faaliyet İzni ile ilgili yapılan başvuru olumlu olarak sonuçlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başhekim Prof. Dr. Gökhan Gökçe, organ nakli merkezi ruhsatı ve böbrek nakli faaliyet izninin Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları müracaat sonucunun bakanlık tarafından yerinde değerlendirildiğini ve olumlu olarak sonuçlandığını söyledi.

Başhekim Prof. Dr. Gökçe 25 bin hastanın yaşama tutunmak için organ naklini beklediğini söyleyerek, “Organ nakli böbrek yetmezliği olan hastaları diyaliz gereksinimlerinden kurtarmakta ve yaşam kalitesini önemli ölçüde arttırmaktadır. Daha da önemlisi böbrek nakli hayat kurtarır. Ruhsatlandırılmış olan böbrek nakli merkezimizin bu bölgenin önemli bir ihtiyacını karşıladığı düşüncesindeyiz. Bu merkezimizde böbrek naklinin yanı sıra böbrek nakli yapılmış olan hastaların takip ve tedavisinin daha etkin bir biçimde yapabilecek. Aynı zamanda böbrek hastaları için üniversitemiz hastanesinde hem kadavra hem de gönüllü kişilerden alınarak böbrek nakillerini yapılabilinecek.” dedi.

Kaynak: İHA