Manavgat'ta Palmiye Kırmızı Böceği Uyarısı

Antalya'nın Manavgat İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, palmiye kırmızı böceği mücadelesi yapmayanlar hakkında idari yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Manavgat'ta Palmiye Kırmızı Böceği Uyarısı

Manavgat Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş konuyla ilgili açıklamasında, "2005 yılında ilimizde varlığı belirlenen palmiye kırmızı böceği adlı zararlı, palmiye ağaçlarında önemli zarar ve ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Adı geçen zararlı erginler, sıcaklığın 12-14 derece üzerinde olması durumunda aktif hale geçmektedirler. Bu nedenle hava sıcaklığın artacağı önümüzdeki günlerde, zararlıyı kontrol altına almak ve gerekli mücadele çalışmalarını yürütebilmek için İlçe Tarım Müdürlüğü, Belediyeler, Özel Fidanlıklar ve Otellerin işbirliği içerisinde olmaları gerekmektedir" dedi

Palmiye kırmızı böceği ile mücadele hakkında yönetmeliğin 18.12.2012 tarih ve 28501 sayı ile yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Demirtaş, "Palmiye kırmızı böceği mücadelesi ile ilgili çalışmaların yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütülmesi gerekmektedir. Gerekli mücadeleyi yapmayanlar hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu 38. maddesine göre idari yaptırım uygulanacaktır" diye konuştu.


Kaynak: İHA