Bahçeşehir Üniversitesi, Hatay’da Ortadoğu Barış Üniversitesi Açacak

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve BAU International University Kurucu Başkanı Enver Yücel’in Hatay’da kurulmasını düşündüğü Ortadoğu Barış Üniversitesi ile ilgili çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Bahçeşehir Üniversitesi, Hatay’da Ortadoğu Barış Üniversitesi Açacak

Hatay’da yaşayan Suriyeli öğrencilerin yanı sıra Ortadoğulu öğrencilerinde yararlanmasının planlandığı üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen toplantıya üniversite yetkilileri ile Suriyeli akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda Suriyelilerin görüşleri ve talepleri de belirlendi.

Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Halkla İlişkiler yetkilisi Filiz Dağ, Bahçeşehir Üniversitesi kurucusu Enver Yücel’in projesinden söz ederek Orta Doğu Barış Üniversitesi ismiyle Hatay’da açılacağını öncelikli olarak Suriyelilere yönelik olacak üniversitede Irak, İran gibi Ortadoğu’dan gelecek öğrencilere de eğitim verileceğini söyledi.

Dağ, “BM, UNESCO da destek verecek. Yapılan toplantıda, Suriyeli öğrencilerin isteklerini taleplerini öğrendik. Akademisyenlerden bilgi aldık. Üniversitede değerlendireceğiz. Çalışmalarımız sürüyor. Suriyelilerin yanı sıra tüm Ortadoğu’dan gelecek öğrencilere eğitim verilecektir. Amacımız barışı sağlamaktır” dedi.

Kaynak: İHA