Sarıkaya Ülkü Ocakları Başkanlığına Varışlı Getirildi

Sarıkaya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı'na Muhammet Varışlı getirildi.

Ocak binasında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Yozgat Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakıf Başkanı Duran Küçükduman, Ülkü Ocakları'nın yaklaşık yarım asırlık mazisi olduğunu söyledi.

Bu çatının şahısların kendi menfaati ve çıkarları doğrultusunda kullanılacak bir makam olmadığını kaydeden Küçükduman, şöyle devam etti:
"Makamlar gelip geçicidir. Bir başkan gider, diğer başkan gelir. Ülkücülük, bu değildir. Ülkücülük, elinde tespih, takım elbise giyip caka satmak değil. Ülkücülük, Allah'ın rızasını kazanmaktır. Bir ülkücü, sahip olduğu, benimsemiş olduğu ideoloji kalıbının içerisinde kendini eritmesi lazım. Daha sonra katılaşıp dik ve doğru olması lazım. Buralar ne bir sinema salonu ne de Ali Baba'nın çiftliğidir. Bu çatı altına giren herkesin en temel özelliği Allah'ın rızasını kazanmak olmalıdır. Amacımız, toplumda örnek kişi olabilmek, oturuşumuzla, konuşmamızla, eğitim hayatımızla, yaptığımız işle ve her anlamda başarılı olmaktır. Ortaöğretimli kardeşlerimizin okumasını istiyoruz. Bizim başka bir çıkar yolumuz yoktur."
Bunun bir bayrak yarışı olduğunun altını çizen Küçükduman, 4 yıldır Sarıkaya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı görevini yürüten Hakkı Kılıç'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Küçükduman, Sarıkaya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı'na getirilen Muhammet Varışlı'ya Türk bayrağını teslim etti.
Kaynak: AA