Körfez’de 'Uyuşturucuya Hayır” Tiyatrosu

Körfez Belediyesi ve Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen “Uyuşturucuya Hayır” projesi kapsamında, Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde tiyatro oyunu sergilendi.

Körfez’de 'Uyuşturucuya Hayır” Tiyatrosu

“İrade” isimli tiyatro gösterisine Körfez halkı yoğun ilgi gösterdi. Aile fertlerinin de katıldığı tiyatro gösterisine Körfez Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Körfez Anadolu Lisesi, Hereke Nuh Çimento Mesleki Teknik Lisesi, Körfez Anadolu Öğretmen Lisesi, Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Körfez’de birçok okuldan lise öğrencisinin katıldığı tiyatro oyunu gösterimi öncesinde, uzman polis memuru tarafından bağımlılıkla ilgili öğrencilere bilgi verildi.

Madde bağımlılığından korunma yolları ve madde bağımlılığının neden olduğu yıkıcı etkileri görsel olarak sergilendi.

Toplum Destekli Polis tarafından öğrencilere madde bağımlığının zararlarının ve korunma yollarının anlatıldığı bir broşürde oyunun sonunda öğrencilere dağıtıldı. Uyuşturucu batağına saplanan bir gencin trajik hikayesini konu alan irade isimli tiyatro oyun, oyun istasyonu isimli tiyatro ekibi tarafından sahnelendi. Öğrencilerin pür dikkat izlediği tiyatro göstersin de hem ailelere hem de öğrencilere önemli mesajlar verildi.

Bağımlılık yapan maddelere karşı sağlam bir irade oluşturmayı ve gençleri bilinçlendirmeyi amaçlayan “Uyuşturucuya Hayır” projesi, liseli gençlerin madde bağımlılığının zararlarına karşı uyarmak amacıyla bilgilendirilmesi ve tiyatro oyunuyla konuyla ilgili dersler almasını sağlandı.

Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bu konuda sadece emniyete değil, bütün kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve belediyelere görev düşmektedir. Bu etkinlik sadece tiyatro gösterisi olarak düşünülmemeli, insanların özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın başına dert olan uyuşturucu belasının zararları her daim anlatılmalıdır. Gençlerimizin geleceğini karartan uyuşturucu belası ile mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Böylesine yararlı bir programı gençlerimiz ile buluşturan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA