Çomü'de Cami İnşaatları

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) ibadethane sorununu çözmek yatırımları sürüyor.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında ÇOMÜ'nün "üç camili üniversite" sıfatını kazanacağını, bu yıl sonuna kadar üniversitede ibadethane kapasitesinin 15 bini aşacağını söyledi.

Üniversitenin ibadethane konusunda çok acılar çektiğini, zor bir tecrübeden geçildiğini aktaran Laçiner, "Kıyafetleri nedeniyle yerleşkeye alınmayan öğrenciler, gizlice ibadetlerini yerine getirmeye çalışan öğretim elemanları tarihimizdeki karanlık noktalardır. 2011'den bu yana ise her binamıza bay, bayan mescitler açılıyor. Şimdiden sayı 53'ü buldu. Yıl sonuna kadar daha da artacak. Ayrıca 22 yıl sonra ilk camimizi önceki ay büyük bir törenle açtık. Şu anda iki büyük caminin inşaatı devam ediyor" dedi.

Laçiner, Terzioğlu Yerleşkesi'ne yapılan caminin Selimiye Camisi modelinde, 4 minareli olacağını ifade ederek, şunları söyledi:
"Camilerimiz sadece ÇOMÜ'ye değil, Çanakkale'ye de estetik ve manevi bir değer katacak. Çanakkale Boğazı'ndan bakıldığında ÇOMÜ'nün camisinin kubbe ve minareleri geçenleri selamlayacak. Bursa ve İzmir istikametinden kente girenleri bu camiler karşılayacak. Ayrıca Terzioğlu Yerleşkesi'ne yapılan caminin heybeti, estetiği ve kattığı diğer güzelliklerle çevresini çok zenginleştirecek. Artık Çanakkale'nin de Selimiye gibi bu ihtişamda bir camisi olacak."
Kaynak: AA