Çocuklar Su Tasarrufunu Öğrendi

İSU Genel Müdürlüğü’nün 3 yıldır sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde “Suyun Önemi, Tasarruflu Kullanılması ve Çevre Bilinci” seminerleri devam ediyor.

Çocuklar Su Tasarrufunu Öğrendi

Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği kapsamında okullarda öğrencilere yönelik eğlenceli ve öğretici eğitimler veriliyor. Bu eğitimler kapsamında İSU, Nuh Çimento İmam Hatip Ortaokulu’ndaki öğrencilere de seminer verdi. Seminer ve bilgilendirme toplantısına Okul Müdürü M. Kamil Kavak, Okul Aile Birliği Başkanı İsa Solakoğlu, okul idarecileri ve öğretmenleri de katıldı.

İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir’ in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, çocuklara özellikle su tasarrufu ile ilgili bilgiler verilerek, suyun insanlık için önemi vurgulandı. Son zamanlarda dünya genelinde su kaynaklarının giderek azalması ve kuraklığın artması konusuna dikkat çekilerek, çocukların su tasarrufunu her yerde, her koşulda alışkanlık haline getirmeleri yönünde bilgiler verildi.

Ayrıca atık su arıtımının çevreye faydalarına da değinen Demir, Kocaeli de atık suların yüzde 99’unun arıtıldığını söyledi.

Sunum sonrasında programda yer alan Oyun İstasyonu tiyatro grubu, oynadığı doğaçlama oyunlarla çocukları da bizzat oyunun içine dâhil ederek, onları hem eğlendirip hem de “Su tasarrufu ve çevre bilinci” hakkındaki önemli bilgileri aktardılar. Ayrıca okul idareci ve öğretmenleri ile de bir araya gelen Demir, İSU Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla ilgili kısaca bilgi vererek, “İSU’da iyi bir su yönetimi var. Bu nedenle Kocaeli’de su gönül rahatlığı ile musluktan içilir” dedi.

Programın bitiminde günün anlamına uygun ve çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla “sizlerin de bir dikili ağacınız olsun” denilerek tüm öğrenci ve öğretmenlere çam fidanları hediye edildi.
Kaynak: İHA