Türk Usulü Eğlence İle Coştular

Burhaniye Kemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Romanya, Almanya, Bulgaristan öğrenci ve öğretmenleri ile bir araya geldiler.

Türk Usulü Eğlence İle Coştular

“Farklı Kültürlerin Aynı Sahnede Buluşması” projesi kapsamında ve Türkiye Ulusal Ajans’ın desteğiyle erasmus plus programı kapsamında Burhaniye’de farklı ülkelerden gelen 44 öğrenci ve öğretmeni ağırlandı.

Almanya’da gelen 20 öğrenci, 4 Öğretmen, Bulgaristan’dan gelen 10 Öğretmen, Romaya’dan gelen öğretmen bir hafta boyunca Burhaniye Kemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ağırlandı. 1 hafta boyunca yoğun bir programla Burhaniye ve ilçe çevresini tanımaya yönelik gezilerin yanı sıra düzenlenen çalıştaylar ile ülkeler arasında kültürel paylaşımlarda bulunuldu. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ı Belediye’de ziyaret eden öğrenciler kendi yörelerine ait hediyeleri de Başkan Uysal’a takdim ettiler. Burhaniye’de ki son gecelerinde Başkan Uysal tarafından verilen yemekte Türk usulü eğlenen yabancı öğrenci ve öğretmenler Burhaniye Belediyesi gençlik merkezinin bir birinden güzel gösterileri ile coştular. Geceye Burhaniye Kaymakamı Mehmet Göze, Burhaniye Belediye Başkan Vekili İsmail Çancı, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldılar. Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Türkiye’nin değişik yörelerinden oyunların sergilendiği gecede, Aşuk ile Maşuk misafirler tarafından büyük ilgi gördü. Gençlik Merkezinin hazırladığı programla dolu dolu bir gece geçiren misafirler gösterilerin ardından Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi dansçıları ile birlikte dans ettiler. Türk eğlencelerine özgü davul klarnet eşliğinde doyasıya eğlenen misafirler bir birleriyle vedalaşırken duygusal anlar yaşadılar. Gecenin sonunda Burhaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç’a Belediye’nin programa verdiği desteklerinden dolayı çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA