Tşof Başkanı Apaydın Açıklaması

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, 65 yaş ve üzeri kişilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanmasına ilişkin, "Eğer bu insanlar bu hizmetten istifade edeceklerse bunu vatandaş değil, devlet yapmalı" dedi.

Apaydın, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu'yu makamında ziyaret etti.
Çanakkale Savaşları'nın üzerinden 1 asır geçtiğini ifade eden Apaydın, "Bu nedenle 100'üncü yılı olan Çanakkale harbinin buradaki anılarını görmek, şehitlerimize Fatiha okumak üzere Çanakkale'ye geldik" dedi.

Esnaf ve sanatkarların yasadan ve mevzuattan kaynaklanan birçok sıkıntısı bulunduğunu belirten Apaydın, "Mevzuatın, yasanın yeniden belirlenmesi üzerine çalışmalarımız devam ediyor. 65 yaş grubu ve daha yaşlı insanlarımızın toplu taşıt araçlarında ücretsiz taşınmasıyla ilgili bir dizi çalışmalarımız var" diye konuştu.

Apaydın, 65 yaş üstü insanların ülkede çalışmış, alın teri dökmüş insanlar olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Devletin bunlara el uzatması çok doğaldır ancak bunu devlet yapmalıdır. Bunu özel halk otobüsçüsü, minibüsçüsü eğer ücretsiz taşırsa bu sosyal devlet ilkesinden çıkar. O zaman ben derim ki; madem 65 yaş üstü benim toplu taşıt aracında ücretsiz seyahat edecek, o zaman devlet de bunlara ekmek, su, et versin. Elektrik parası ödemesinler. Bunlar böyle yaşasın ama gerekçe bu değil. Gerekçe eğer bu insanlar bu hizmetten istifade edeceklerse bunu vatandaş değil, devlet yapmalı."
Bununla ilgili yönetmeliğin geçen yıl mart ayında yürürlüğe girdiğini aktaran Apaydın, şöyle devam etti:
"65 yaş ve üstü dedelerimiz, ninelerimiz, insanlarımız bu araçlardan ücretsiz istifade ediyorlardı, edeceklerdi bugün de ediyorlar. Ancak yasal bir düzenlemeyle bunların ücreti, taşıyan arkadaşımıza bir sosyal kurum veya belediye tarafından verilecek ancak bu insanlarımız yine ücretsiz şehir içindeki toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler. O zaman birbirimize yük olmayacağız, birbirimize daha çok sarılacağız. Daha çok hürmet görecekler. Amaç buna yönelik."
Fevzi Apaydın, Çanakkale'nin sadece, Egelinin, Marmaralının değil, bütün vatan sathındaki insanların kenti olduğunu söyledi.

Çanakkale'ye her gelişinde ayrı bir duyguyla ayrıldığını anlatan Apaydın, "Allah bu tür harpleri insanımıza ve hiçbir insana nasip etmesin. Şehitlikler gezildikçe görülüyor, anlaşılıyor ki bu insanlarımız vatanı bize bırakmak için aç, susuz, belki ayaklarında çarıklar da yoktu, bu şekilde savaşmışlar. Böyle bir tarih sahnesi sergilenmiş" diye konuştu.

Kaynak: AA