Afyonkarahisar’da Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerinin Yem Maliyeti Arttı

Mart ayının soğuk geçmesi ve havaların ısınmaması sebebi ile hayvanlarını hala otlatmaya çıkartamayan Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesindeki çiftçiler, yem masraflarının artmasından şikayetçi olduklarını belirttiler.

Afyonkarahisar’da Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerinin Yem Maliyeti Arttı

Kışın en soğuk yüzünü gören Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesindeki çiftçiler, Mart ayında da havaların ısınmaması nedeniyle hayvanlarının ahırlarda yemlemek zorunda kaldılar. Soğuk geçen kış şartları nedeniyle hayvanlarını otlatmaya çıkartamayan çiftçiler ilkbahar mevsiminde de soğukların devam etmesi nedeniyle maliyetlerin attığından dert yandılar

Bayat ilçesinde yaklaşık 25 yıldır küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Ramazan Köksoy isimli çiftçi, hava şartları nedeniyle aralık ayından bu yana hayvanların ahırlarda kapalı kaldığını dile getirerek, bu yıl hayvan maliyetlerinin daha da arttığını ifade etti.

Hayvanlara yem yetiştiremediklerini belirten Köksoy; “Bu yıl havalar ilimizde bir türlü ısınmadı. Karın yağması elbette su bolluğu açısından sevindirici, ancak yem fiyatlarının da yüksek olması biz hayvan yetiştiricilerini zor duruma soktu. Şimdi umudumuz havalarımızı bir an önce havalar ısınarak yaylalara çıkarmak” diye konuştu.

Kaynak: İHA