Prostat Kanserinden Robotik Ameliyatla Kurtuldu

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde prostat kanseri teşhisi konulan 54 yaşındaki Bekir Tufan, yapılan robotik ameliyatla sağlığına kavuştu.

Prostat Kanserinden Robotik Ameliyatla Kurtuldu

Emniyet Müdürlüğünden emekli Bekir Tufan, geçen yıl sağlık sorunları yaşamaya başlayınca hastaneye başvurdu. Üroloji bölümünde tetkikleri yapılan Tufan’a prostat kanseri teşhisi konuldu. Doktorları tarafından ameliyat olması önerilen Tufan, korktuğu için ameliyatını erteledi. Geçtiğimiz günlerde tekrar sağlık sorunları baş gösterince Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’nde muayene ve tetkikleri yapıldıktan sonra robotik cerrahi yöntemiyle ameliyatı gerçekleştirilen Bekir Tufan, kısa sürede sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu oldu.

KANAMA VE AĞRI DAHA AZ OLUYOR
Operasyon ekibinden Doç. Dr. Gökhan Koç ve Doç. Dr. Yusuf Özlem İlbey, gerçekleştirdikleri robotik radikal prostatektomi ameliyatının başarılı geçtiğini söyledi.

Robotik ameliyatların hastalar için büyük avantajlar sağladığını belirten Koç, “Ameliyat büyük kesiler yerine küçük deliklerle yapılıyor. Ameliyattan sonra kanama ve ağrı daha az oluyor, hastalar günlük aktivitelerine daha çabuk dönüyor ve hastanede kalış süresi kısalıyor. Robotik cerrahi teknolojisiyle böbrek, mesane ve prostat gibi tüm ürolojik ameliyatları gerçekleştirebiliyoruz’” diye konuştu.

Kısa sürede sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Bekir Tufan ise, “Ameliyat süreci benim için oldukça kolay ve rahat oldu. Doktorlarıma ve tedavimde emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA