İbadete Kapalı Olan Camiye Konulan Samanlar Kaldırıldı

İnegöl ilçesi Muratbey Mahallesi'nde, heyelan nedeniyle yaklaşık 15 yıldır ibadete kapalı olan camiye konulan samanlar sahibi tarafından alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, çiftçi Murat Balcıelmas'a ait ahırın damı çöktü. Bunun üzerine Balcıelmas, samanlarını yaklaşık 15 senedir ibadete kapalı bulunan camiye taşıdı.
Söz konusu olayın yerel medyada haber yapılmasının ardından gelen tepkiler üzerine samanlar taşınarak cami temizlendi.
Cami ve çevresinde incelemelerde bulunan İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, ibadethanedeki Allah ve Muhammed lafızları bulunan çinilerin indirilmesini istedi.
Hoparlörlerin de yerinde durduğunu belirten Canbey, "Buradan gelip geçen bir yabancı faal halinde bir cami gibi algılayabilir. Öyle olmadığını belirtmek açısından o hoparlörlerin hepsinin sökülmesi lazım. Kapı, pencere zaten bir şey kalmamış. Nihayetinde camidir. Cami olarak yapılmış, cami görünümünde. Burada uygunsuz şeylerin olmaması için içeri girişin de engellenmesi lazım. Yeni cami zaten yapılmış. 10 seneden beri yukarıdaki camimizde ibadet yapılıyor" diye konuştu.

Mahallenin eski muhtarı Osman Nuri Can ise camiyi yıkacak güçlerinin olmadığını ve yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Balcıelmas da samanları zorunluluktan dolayı geçici olarak camiye taşıdığını anlattı.
Vatandaşlardan özür dileyen özür dileyen Balcıelmas, şunları kaydetti:
"Bu camimiz, heyelan nedeniyle 10-15 metre aşağıya doğru kaydı. Camimizin camı, penceresi hiçbir şeyi yok. Kullanılan bir cami değil. Yeni camimiz yukarıda. Yılbaşı gecesi damımız çöktü. Hayvanlarımız kar yağışı nedeniyle çöken damın altında kaldı. Samanlarımızı geçici bir süreliğine buraya getirdik. Havaların açılmasını bekledik. Hazırlığımızı yapmıştık. Camiyi temizlerken haber yapılmış. Biz de zaten temizliyorduk. Üzgünüm, böyle olsun istemiyorduk."
Kaynak: AA