Burhaniyeli Amatörler Bahar Konserine Hazırlanıyorlar

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, her meslekten amatörlerin yer aldığı Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu bahar konserine hazırlanıyor.

Burhaniyeli Amatörler Bahar Konserine Hazırlanıyorlar
İçlerinde bankacıdan subay ve astsubay emeklilerine kadar değişik meslek guruplarından vatandaşların yer aldığı 30 kişilik koro 28 Nisandaki konsere hazırlanıyor.
Necdet Tosun Parkı yanındaki dernek merkezinde bir araya gelen koronun sazcıları da solistleri de amatörlerden oluşuyor. Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Özcan’ın şefliğini yaptığı koro, haftanın 2 günü çalışarak konsere hazırlanıyor. Önlerinde notalarda provalara katılan koro üyeleri, severek çalıştıklarını anlatırken, müzik severleri konserlere beklediklerini söyledi.

Koro üyesi Emekli ekonomist Bülent İçli,” Kültür Sanat Derneği’nin bu çalışmaları haftada 2 gün devam etmektedir. Bu günleri iple çekmekteyiz. Bu işlerle uğraşabilmek için tabi bu işe gönül vermiş olmak gerekiyor. Dolayısıyla Burhaniye de böyle bir uğraş dalının bulunması bizleri son derece mutlu ediyor. Yaklaşık 4-5 yıldan beri koroya devam ediyorum. Çok mutluyum. Bütün arkadaşlarımı seviyorum” dedi.

Emine Elçin Cantürk de,” Ben 8 yaşımdan beri bu dernek de eğitim görüyorum. Buradan yetişme bir öğrenciyim. Şu an öğretmenim. Hala daha devam ediyorum çalışmalara. Haftanın 2 günü çalışmalarımız devam ediyor. Ağabeylerimle, ablalarımla birlikte bahar konserine hazırlanıyoruz. Hepinizi bekliyorum” dedi.

Emekli bankacı Yasemin Üzümkuşu” Yaklaşık 6 aydır Burhaniye Kültür Sanat Derneği Sanat Müziği çalışmalarına katılıyorum. Daha önce de bankacı olarak çalıştım çok uzun yıllar. Emekli olduktan sonra zamanımı sanat müziğiyle değerlendirmek istedim. Burada olduğum için çok mutluyum. Çok güzel bir ortam var. Arkadaşlık ortamımız çok güzel. Artı, kendime bir şeyler katıyorum. Sanat müziği hakkında bilgi ediniyorum. Doğru yolda gittiğimizi zannediyorum. Kısa süre sonra bahar dönemi için konser vereceğiz. Nisan ayı itibarıyla İnşallah. Buna hazırlanıyoruz. Umarım herkesi bu konserde görürüz” dedi.

Dernek Başkanı ve Koro Şefi Ali Özcan,” 22 yıldan bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Koro çalışmalarının yanı sıra değişik kurslar açılıyoruz. Şu anda Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korolarımız çalışmalarına devam ediyor. Verdiğimiz konserler büyük ilgi görüyor. Bu da bizi cesaretlendiriyor. Gelen arkadaşlarım büyük bir özveri ile bu çalışmaları yürütmektedir. Bu senenin üçüncü konseri bu yıl başından bu yana. İşte, baharı karşılıyoruz. Bundan sonra da devam edecek. Heveslilerin bize katılmasını bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA