Gülen'i eleştirdi 1 yıl cezaevinde yattı

Paralel kumpas nedeniyle 1 yıl cezaevinde kalan din alimi Alaaddin Palevi başından geçenleri Beyaz Haber'e anlattı. Palevi, "Gülen'in çıkarlarına ters düşen açıklamalar yaptığım için bana kumpas kurdular" dedi.

Gülen'i eleştirdi 1 yıl cezaevinde yattı
Paralel kumpas nedeniyle 1 yıl cezaevinde kalan din alimi Alaaddin Palevi başından geçenleri Beyaz Haber'e anlattı. Palevi, 'Gülen'in çıkarlarına ters düşen açıklamalar yaptığım için bana kumpas kurdular' dedi.

Paralel Yapı sadece hükümeti değil, din alimlerini de hedef almış.

Fethullah Gülen cemaati Müslümanlara zulüm yaptığını, Müslümanları sevmediğini söyleyen Palevi, 'En sonunda benim de başıma geldi' dedi.

'Fethullah Hoca'nın cemaatin çalışması ne Bediüzzamana uyar ne de Kur'an ve sünnete uyar' diye konuşan Palevi, 'Bunları söyleyince Paralel Yapı'nın hedefi oldum, sonra da başına gelemeyen kalmadı' ifadesini kullandı.

Palevi, Gülen cemaatinin fikirlerini benimsemeyen, onları kollamayan, desteklemeyen herkese zulüm edildiğini ileri sürdü.

40 yıl boyunca İslam'ı öğretmek için ülke ülke gezen Palevi, Paralel Yapı tarafından El- Kaideci olmakla suçlandı ve 1 yıl cezaevinde kaldı.


'Bana da büyük bir zulüm ettiler, kumpas yaptılar. Bizi El-Kaide'ye bağladılar' diyen Palevi, 'Psikolojik olarak büyük bir zulümden geçirdiler, hem hapiste hem dışarıda. Hakkımı helal etmiyorum' dedi.

Palevi, Paralel Yapı hakkında da sert konuştu.

Alaaddin Palevi, 'Kumpas yapan, insanların aleyhinde çalışan, ister Müslüman isterse Gayrimüslim olsun, cennetin böyle adamların üzerinde haram olduğu hadisler vardır. Cemaatteki insanlar bir an önce uyanmasını isterim, bir an önce Gülen Hoca'dan ayrılmasını isterim' ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE