Öğretmenin, Öğrenci Yakınlarınca Darbedildiği İddiası

Bursa'da bir öğretmenin, ödev ve sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle uyardığı öğrencinin yakınları tarafından okul bahçesindeki nöbeti sırasında darbedildiği ileri sürüldü.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Bursa Şubesinin bazı üyeleri, darbedildiği öne sürülen Kudret Şahin'in görev yaptığı Görükle Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi önünde toplanarak saldırıyı protesto etti.
Şube Başkanı Mustafa Sarıgül, grup adına yaptığı açıklamada, Şahin'in, söz konusu öğrencinin ailesini yanlış bilgilendirmesi sonucu iki kişi tarafından darbedildiğini iddia etti.
Şahin'in öğrenci velileri tarafından "hastanelik olacak derecede" yaralandığını, bunun çok üzücü olduğunu, Şahin'in bu şekilde cezalandırılmayı hak etmediğini anlatan Sarıgül, şöyle konuştu:
"Burada aslında cezalandırılan öğretmen değil, cezalandırılan sevgi, kardeşlik, dostluk, barış ve toplumun kendisi. Toplumun barış elçisi konumundaki öğretmenlerin cezalandırılması, bu kadar basit, fevri, usulsüz ve ölçüsüz olmamalı. Bu menfur olay karşısında öğretmenimiz acilen Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı ve burun kemiğinin kırıldığı belirlendi. Yüzünde de darp izleri bulunan öğretmenimize '6 gün iş yapamaz raporu' verildi.

Kendisi şu anda istirahat halinde. İlgili şahıslar da polisin elindedir ve haklarında şikayetçi olunmuştur."
Kaynak: AA