Ereğli'de Muhtarlar Sağlık Taramasından Geçti

Ereğli Muhtarlar Derneğinde tansiyon, şeker, obezite ve verem taraması yapılan programa muhtarlar yoğun katılım gösterdi.

Programa, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ile Belediye Başkanı Özkan Özgüven de katıldı.

İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli doktorlar Gülfidan Karadeniz ve gıda mühendisi Semiha Demirtaş, tarama ile ilgili bilgi vererek amacın oluşabilecek hastalıkların önceden önlenebilmesi olduğunu ifade ettiler.
İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay ise böyle bir uygulamaya ev sahipliği yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca ile katılan muhtarlara teşekkür etti.
Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İlçe sağlık müdürlüğü tarafından yapılan bu sağlık taramalarının gerekli olduğunu, muhtarlık mesleğinin fedakarlık istediğini fakat mutlaka stresi de beraberinde getirdiğini belirtti.

Yapılan sağlık taramalarının Kaymakamlık öncülüğünde başladığını söyleyen Özgüven, şu ana kadar Ereğli'de 15 bin kişinin bu taramalardan geçtiğini ifade etti.

Ereğli kaymakamı Şakir Erden ise "Sağlık yönünden sıkıntı ile karşılaşan muhtarların mutlaka kendilerine dikkat etmeleri gerekiyor" dedi.

Erden emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaynak: AA