Kartepe’de Mehmet Akif Ersoy Anıldı

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri Kartepe İlçesi’nde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kartepe’de Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Kartepe Süleyman Şah İlkokulu ve Halise Türkkan Ortaokulu tarafından hazırlanan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü etkinliklerini aralarında Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu izledi.

Salonda Başkan Üzülmez’in yanı sıra Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Garnizon Komutanı Jan. Binbaşı Muhammet Seven, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Kartepe İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, Kartepe İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Kartepe Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Erol Arutan, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenlerin yer aldığı konuklar hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Halise Türkkan Ortaokulu Müdürü Barış Çivil’in yaptığı açılış konuşması ardından ilkokul, ortaokul ve liseler arasında İstiklal Marşını ezbere okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü ödüllerini takdim etti. Programda; Köseköy Gazi İlkokulu’ndan Fatma Yüsra Gündüz, Hasanpaşa İlkokulu’ndan Rümeysa Kolcu, Osmangazi İlkokulu’ndan Azra Turan, Sarımeşe İlkokulu’ndan Ebrar Akçil, 17 Ağustos Ortaokulu’ndan Gülseda Kaşhan, Rabak Ortaokulu’ndan Hatice Çakmak, Pakmaya Muzaffer İncekara Ortaokulu Sude Sakçak, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi’nden Yunus Emre Karabektaş, Maşukiye Anadolu Lisesi’nden Umut Özdemir ve Kartepe İmam Hatip Lisesi’nden Esmanur Dilmen ödül alan isimler oldu.

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif’i konu alan şiirler okuyan öğrencilerin sahneledikleri oratoryo ve tiyatro gösterileri ardından protokol üyeleri anma etkinliğinde görev alan öğrencileri ayakta alkışlayıp tek tek tebrik ettiler. Milli yazar ve şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle andıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, sadece bir şiir değil, ruhları coşturan İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 94. Yılını da en içten dilekleriyle kutladığını ifade etti.

Kaynak: İHA