İlçe Müftüleri Sarıkaya'da Toplandı

Yozgat'ın ilçelerinde görev yapan müftüler, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu öncülüğünde Sarıkaya'da bir araya geldi.

Sarıkaya İlçe Müftülüğünde gerçekleşen toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Poçanoğlu, aylık yapılan bu toplantının amacının kendi kurumları içerisinde ortak bir dil oluşturmak, hizmeti birlikte yürütmek ve birbirlerini bu konuda teşvik etmek olduğunu ifade etti.

Sarıkaya'da gerçekleşen toplantıda, 18 Mart Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla bütün ilçelerdeki merkez camilerinde ve Yozgat Çapanoğlu Merkez Camii'nde yapılacak Çanakkale Şehitlerini anma programını görüştüklerini belirten Poçanoğlu, şunları kaydetti:
"Çarşamba günü sabah namazında tüm camilerimizde öğrencilerimiz, gençlerimiz, yaşlılarımız ve kadınlarımız toplanacak. Tesbihlerle, tekbirlerle, tehlillerle, dualarla ve Yasinlerle şehitlerimizi anacağız. Hakikaten bu din için, bu millet için canını vermiş, kanını akıtmış dedelerimizin, atalarımızın ve yakınlarımızın o şehadetlerini hayırla, rahmetle yad edeceğiz."
Nisan ayının Hazreti Muhammed'in doğuduğu ay olduğunu anımsatan Poçanoğlu, "Nisan, kutlu doğum ayıdır. Kutlu Doğum faaliyetlerimizi ve yapacağımız konferansları da görüştük. Cuma namazından sonra Sarıkaya'ya yapılacak yatılı Kuran kursumuzun bir bakıma ilk kazmasını dualarla vurduk. Kursumuz Diyanet'in 86 kişilik tip projelerindendir" dedi.

Kaynak: AA