Çocukları Da Anneleriyle Birlikte Eğitim Görüyor

Ankara'nın Kazan İlçesinde Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılan bayanlar, kurslarda çocuklarıyla birlikte eğitim görüyor.

Oyun odasının faaliyete geçmesiyle çocuklu bayanların kurslara ilgisi de arttı.
Kurslara devam eden bayanların 3-6 yaş arası çocukları da Halk Eğitim bünyesinde açılan eğitim sınıfına devam ediyor. Çocuklar burada öğretmenlerinin gözetiminde hem eğleniyor, hem de öğreniyorlar. Halk Eğitimi bünyesinde açılan bayanlara yönelik Brezilya nakışına, Maraş işinden ahşap boyamaya kadar 35 farklı branşta açılan kurslarda şu ana kadar bin 190 kişi eğitim görüyor. Kursiyerlerin çoğunluğunu ise bayanlar oluşturuyor

En fazla ilgi gören kursların başında aile içi temel eğitim, evde çocuk bakımı, muhasebe, bilgisayar, yabancı dil ve fabrikalarda açılan iş güvenliği kurslarının geldiğini belirten Kazan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kalender, 3-6 yaş arası çocukların devam ettiği eğitim odasının açılmasıyla birlikte özellikle çocuklu bayanların kurslara ilgisinin arttığını söyledi.

Ahşap boyama kursuna devam eden 71 yaşındaki 50 yıllık evli Zehra Çalışkan, Halk Eğitim kurslarına gitmeye başladıktan sonra kendini daha iyi hissettiğini ve burada güzel işler yaptığını belirterek, gençlere de tavsiyelerde bulundu. 50 yıllık evlilik hayatında birçok sıkıntılar yaşadığını ancak sevgi, sadakat, bağlılık, hürmet ve empati ile bugünlere geldiğini belirten Çalışkan, "Gençler ilk önce eşlerine bağlılıklarını, hürmetlerini eksik etmemeleri ve bir sorun olduğu zaman o sorunun üstünde empati yaparak yaklaşmalılar. Özellikle ilk yıllardaki bazı olumsuzlukları gidermenin çözümü hemen ayrılmak değil de o sorunları nasıl giderebilirim diye düşünmelerini tavsiye ederim" dedi.

Kaynak: İHA