Hasta Annelerine Meslek Öğretiyorlar

Gaziantep BüyükşŸehir Yardım Gönüllüleri DerneğŸi Gıda Bankası üyeleri, "meslek kursu" projesi kapsamında Gaziantep ǜniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde yatan hastaların annelerine meslek öğŸretiyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, hastane yönetimi ve hasta çocukların anneleriyle görüşŸen dernek üyeleri, projelerini anlattıktan sonra girişŸimlere başŸladı.
YaklaşŸık bir ay önce başŸlatılan "meslek kursu" projesiyle, hasta çocukların anneleri ziyaret edilerek hem Dünya Kadınlar Günü kutlandı hem de meslek öğŸrenen annelere moral verildi.

Haftada bir gün verilen kurs çerçevesinde yapılan el işŸi ürünler daha sonra bir sergi ortamında satışŸa çıkarılacak. Sergide elde edilen gelir ise yine hasta çocuklarının ailelerine destek olarak bağŸışŸlanacak.
Hasta yakınlarının taleplerini dinleyen dernek başŸkanı Oya Hengirmen, kursla ilgili gerekli ihtiyaçların dernek tarafından karşŸılanacağŸını belirtti.

Onkoloji Hastanesi LJocuk Hematoloji Bölüm BaşŸkanı Prof. Dr. Ali Bay ise ziyaretten duyduğŸu memnuniyeti ifade ederek, şŸunları kaydetti:
"Onkoloji Hastanesi GüneydoğŸu Bölgesi'ne hizmet veren önemli bir hastane. Ayrıca Suriye'den gelen lösemi hastalarını da hastanemizde tedavi ediyoruz. Bu bölgede değŸişŸik nedenlerden dolayı lösemi tedavisi yapılamadığŸı için ciddi bir yoğŸunluğŸumuz var."
 
Kaynak: AA