Hasta Annelerine Meslek Öğretiyor

Gaziantep Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Gıda Bankası üyeleri, Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde yatan hastaların annelerine meslek öğretiyor.

Hasta Annelerine Meslek Öğretiyor

Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Gıda Bankasının başlattığı “Meslek Kursu” projesi kapsamında, hastanede tedavi gören çocuklara moral annelerine de meslek öğretiyor. Hastane yönetimi ve hasta çocukların anneleriyle görüşen dernek üyeleri, projelerini anlattıktan sonra hemen girişimlere başladı.

Yaklaşık bir ay önce başlatılan “Meslek Kursu” projesi kapsamında önceki gün hasta çocukların anneleri ziyaret edilerek hem 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı hem de meslek öğrenen annelere moral veridi. Haftada bir gün verilen kurs çerçevesinde yapılan el işi ürünler daha sonra bir sergi ortamında satışa çıkarılacak. Sergide elde edilen gelir ise yine hasta çocuklarının ailelerine destek olarak bağışlanacak.

Yapılan ziyarette hasta yakınlarının, taleplerini dinleyen Dernek Başkanı Oya Hengirmen, kurs ile ilgili gerekli ihtiyaçların dernek tarafından karşılanacağını söyledi.

Hengirmen, kursun tedavi gören çocukların anneleri tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Onkoloji Hastanesi Çocuk Hematoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Bay ise, ziyaretten dolayı teşekkürlerini dile getirerek şunları söyledi:
“Onkoloji Hastanesi Güneydoğu Bölgesine hizmet veren önemli bir hastane. Ayrıca Suriye’den gelen lösemi hastalarını da hastanemizde tedavi ediyoruz. Bu bölgede değişik nedenlerden dolayı lösemi tedavisi yapılamadığı için ciddi bir yoğunluğumuz var.”
Bay, Onkoloji Hastanesi’nin 18 servisi olduğunu, şuan takip edilen 200-300 lösemi hastası bulunduğunu ve bunların ayakta tedavi olduklarını, devamında ise takiplerini yaptıklarını ifade etti.

Bir kısım eksikliklerden de bahseden Bay, “Buradaki en önemli amacımız çocuk kemik iliği nakil ünitesi açabilmek. İçinde kemik iliği nakil ünitesi olacak yeni bir çocuk hastanesi üniversiteye yakın kurulacak” diye konuştu.

Hastanede gönüllüler, sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla güzel bir sistemin kurulduğunu aktaran Bay, “Tıbbı yardımları biz yapıyoruz, diğer temizlik ve gıda ihtiyaçlarımız ise tamamen belediye tarafından karşılanıyor” şeklinde konuştu.

Ziyaret, tedavi gören çocuklara ve annelerine yapılan ikramlarla sona erdi.
Kaynak: İHA