Zeytinburnu’nda Ücretsiz Hidroterapi Tedavisi

Doğuştan ya da sonradan oluşan bedensel veya nörolojik engellerin havuz içerisinde uygulanan fiziksel tedavi yöntemiyle en alt düzeye indirilmesini sağlayan Hidroterapi yöntemi, Zeytinburnu Belediyesi’nin oluşturduğu ücretsiz imkanlar sayesinde birçok engelli vatandaşın umut kaynağı haline geldi.

Zeytinburnu’nda Ücretsiz Hidroterapi Tedavisi

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’ne (AKDEM) bağlı Hidroterapi Merkezi, 30 derecenin üstünde sıcak suyun bulunduğu modern ve hijyenik kapalı havuzu sayesinde yaş ve cinsiyet ayırımı yapmaksızın Zeytinburnu’ndaki tüm vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet sağlıyor.

Bazı çocuklar için sıkıcı olabilen fizik tedavi egzersizlerinin, hidroterapi yöntemi sayesinde eğlenceli bir oyun haline dönüşerek kendilerine büyük kolaylık sağladığını ifade eden Hidroterapi teknikeri semih kıllı, bu durumun ayrıca çocukların psikolojisine de olumlu yönde etkide bulunduğunu ifade etti.

Bay ve bayan olmak üzere 2 Hidroterapi teknikerinden oluşan kadrosuyla ayda 45 engelli hastaya hizmet veren Hidroterapi merkezi, ilçe halkından yoğun talep görüyor. Tüm yaş grubundaki engelli vatandaşların yararlanabildiği Hidroterapi Merkezi’nden faydalanmak isteyen vatandaşların, (0212) 416 95 95 numarasını arayarak Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nden (AKDEM) randevu aramaları yeterli olacaktır.
Kaynak: İHA