Karpuz Gibi Turp Yetiştirdi

Sındırgı ilçesinde, bir üreticinin bahçesinde yetiştirdiği iri turplardan birinin ağırlığı 4 kilogram 620 gram geldi.

Mandıra Mahallesi'nde yaşayan Aziz Gürsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herhangi bir ticari kaygısı olmadan bahçesinde kendi tüketimleri için turp gibi bazı sebzeler yetiştirdiğini söyledi.

Çalıştığı iş yerinde sattığı tohumlardan kullandığını ve bahçesindeki ürünlerde hiçbir bitki düzenleyici gibi kimyasal maddeler kullanmadığını vurgulayan Gürsel, tükettikleri ürünlerin doğal olmasına özen gösterdiğini, sadece hayvan gübresi kullandığını anlattı.
Ürettiği sebzelerin tohumlarını alıp gelecek yıl tekrar ektiğini ifade eden Gürsel, "Birkaç dönem sonra oldukça büyük ürünler alıyorum. Seram vardı, kar yağışı sonrası yıkıldı, şimdi onarıp mevsimine göre, domates, biber, marul gibi ürünleri ekmeye devam edeceğim. Yetiştirdiğim turplar iri oluyor" dedi.

Bu yıl turpların oldukça iri olduğunu belirten Gürsel, "3 turp 1 kilo gelen de var, 2,5 ve 3 kilogram olanlar da. En son bir turp, 4 kilogram 620 gram geldi. Karpuz gibi turpu görenler şaşırıyor. Ben de çalıştığım iş yerine getirip vatandaşlara gösteriyorum, şaşkınlıklarını izliyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA