Nilüfer Belediyesi'nden Kısa Kısa

Aysel Gürel yönetimindeki Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Anadolu LJağŸdaşŸ EğŸitim Vakfı (Anaçev) Gemlik şžubesi yararına sahne aldı.

Gemlik Belediyesi Manastır Kültür Merkezi'ndeki iki bölümlük konserin ilk bölümünde Türk Sanat MüziğŸi'nin sevilen şŸarkılarına yer veren koro, ikinci bölümde ise Balkan Türkülerinden oluşŸan repertuvarıyla dinleyenlerden beğŸeni aldı.
Anaçev Gemlik şžubesi BaşŸkanı Meziyet Tunalı ile Anaçev gönüllüsü ve destekçileri Gemlik Kültür Sanat DerneğŸi Onursal BaşŸkanı Edip ǖzer, Gemlik Kültür Sanat DerneğŸi BaşŸkan Yardımcısı Fikri DanışŸ, Gemlik Girit ve Rumeli Türkleri Kültür ve DayanışŸma DerneğŸi BaşŸkanı Ahmet LJakmak ile UludağŸ ǜniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak konser sonunda koro şŸefi Gürel'e çiçek takdim etti.
Tunalı, konserden elde edilen gelirle vakfın 41 öğŸrencisinin aylık bursunun karşŸılandığŸını bildirdi.
-Nilüfer Halk Dansları TopluluğŸu 15. yılını kutladı
Nilüfer Belediyesi tarafından kurularak ulusal ve uluslararası festival ve yarışŸmalarda Bursa'yı ve Türkiye'yi temsil eden Nilüfer Halk Dansları TopluluğŸu, 15'inci yıl dönümünü kutladı.
Bir otelde düzenlenen geceye Nilüfer Belediye BaşŸkanı Mustafa Bozbey eşŸi Seden BaşŸtimur Bozbey ve çok sayıda davetli katıldı.

Nilüfer Halk Dansları TopluluğŸu'nun her geçen gün büyüdüğŸünü ve uluslararası başŸarılara imza attığŸını Belirten BaşŸkan Bozbey, eşŸi, Halk Danslar TopluluğŸu eğŸitmenleri ile pasta kesti.
Gece, halk dansları topluluğŸunun gösterisiyle sona erdi.
 
Kaynak: AA