Karlıova'da Beyaz Esaret

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde gece saatlerinde başlayan yoğun kar hayatı felç etti.

Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu ilçede okullar 2 gün tatil edildi

Kar yağışının gece saatlerinden itibaren aralıksız devam ettiği ilçe merkezinde bir çok köy yolu ulaşıma kapandı. Yarıyıl tatilin bitmesinden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada okulların 2 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Kaymakamlığa bağlı Özel İdare ekipleri ve belediyeye ait kar temizleme araçları yol açma çalışmalarına devam ederken, karayollarına bağlı ekipler de Bingöl- Erzurum kara yolunda kar temizleme çalışmaları yaparak yolda kalan sürücülere yardım etti. İlçe merkezinde yoğun kar yağışından dolayı bazı evlerin tamamen kara gömüldüğü görüldü.

Yoğun kar yağışından dolayı aç kalan yabani hayvanlara ekipler tarafından yem bırakıldı.

ARAÇLAR YOLDA MAHSUR KALDI
Yoğun kar yağışından dolayı görüş mesafesi 5 metreye kadar indi. Yolda kalan bir otobüs kara saplanarak yolcularıyla beraber 1,5 saat mahsur kaldı. Mahsur kalan yolcular, karayollarına bağlı ekipler tarafında kurtarıldı. Karlıova Borhane mevkkinde ise akşam saat 18.00'dan beri yolda kalan iki kamyon sürücüsü ise mahsur kaldığı yerde kurtarılmayı bekliyor.

Otobüste mahsur kalan bir yolcu Erzurum’dan Hatay’a gittiğini ancak 1,5 saattir burada mahsur kaldığını ve kurtarılmayı beklediğini söyledi.

Karayollarında çalışan Kadir Çavan da, "Görüş mesafesi çok düşük. Yoğun kar yağışıyla beraber sürücüler zincirsiz yola çıktığı için yolda mahsur kalıp sonrada karayollarını suçluyorlar ve biz de zor durumda kalıyoruz" dedi.

Yolda mahsur kalan kamyon sürücüleri Ökkeş Çırçır ve Mustafa Şahin de, "Akşam saat 21.00'dan beri burada mahsur durumdayız. Geceyi aç susuz arabanın içinde geçirdik. Kurtarılmayı bekliyoruz" diye konuştu

Kaynak: İHA