Akyazılılar Köylerinde Yeniden Buluştular

Türkiye'nin değişik yerlerine göç eden Akyazılılar, düzenlenen "Sıla-i Rahim" etkinliğiyle özlem giderdiler.

Akyazılılar Köylerinde Yeniden Buluştular

Köy tüzel kişiliğini kaybederek Yapraklı’ya bağlı mahalle statüsü kazanan Akyazı’da, geçmişte ekonomik nedenler yüzünden Türkiye'nin değişik yerlerine yerleşenler, köy derneğinin düzenlediği "Sıla-i Rahim" etkinliğiyle özlem giderdiler.

Akyazı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile köy muhtarlığının birlikte düzenlediği etkinlik çerçevesind
e, başta Çankırı ve Ankara olmak üzere büyük değişik kentlerde yaşayan Akyazılılar köylerinde bir araya geldiler.

Eski köylüler, mahallerindeki okulda toplanarak akşam yemeği yedi. Yemeğin ardından köy odasına geçen Akyazılılar, çeşitli orta oyunları ve gösterilerle gece boyu eğlendi. Büyük kentlerde doğan çocuklar da anne-babalarının, dedelerinin doğup büyüdüğü toprakları görme ve akrabaları ile hasret giderme fırsatı buldular.

Dernek Başkanı Selim Kömürcü, eski köylerindeki gelenek görenekleri ile birlik beraberlerini pekiştirmek adına bu etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, etkinliğin geleneksel hale getirilerek önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacağını belirtti.

Köylüleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Kömürcü, katılım sağlayan köylülerine teşekkür etti.

Köy Muhtarı Hüsnü Türkmen de değişik kentlerde yaşayan köylülerin "Sıla-i Rahim" etkinliği çerçevesinde köyü ziyaret etmelerinin kendilerini duygulandırdığını ifade ederek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Köylülerden Recep Akyazı da 30 yıl önce eğitim gördüğü köy okulunda eski sınıf arkadaşlarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Kaynak: İHA