Almanya'da Hasta Bakıcıya Ömür Boyu Hapis Cezası

Almanya'da bir hasta bakıcı çalıştığı klinikteki hastaları öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Oldenburg Eyalet Mahkemesi, Delmenhorst Kliniği'nde çalışan Niels H'yı 2 hastayı öldürmek, 2 hastayı öldürmeye teşebbüs etmek ve adam yaralamaktan ömür boyu hapis cezasına mahkum etti.
Mahkeme, heyeti işlenen suçun ağır olduğuna karar verdi ve böylece Niels H'nın15 yıldan sonra da şartlı olarak serbest kalmasının mümkün olmayacağını bildirdi.
Mahkeme Heyeti Başkanı Sebastian Bührmann, "hasta bakıcının insanları bir oyun figürü olarak gördüğünü" belirterek, bu insanlık dışı olaylardan dolayı şaşkınlık içinde olduğunu ifade etti.

Bührmann, eski hasta bakıcının heyecan aradığını ve meslektaşlarına insanları yeniden hayata döndürebileceğini ispatlamak istediği için hastalara yüksek dozda kalp ilacı enjekte ettiğini kaydetti.

Bir çok hastanın ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan 38 yaşındaki Niels H, mahkemede uzun süre suskunluğunu koruduktan sonra 90 hastaya kalp ilacı enjekte ettiğini itiraf ederek bunların 30'nun hayatını kaybettiğini tahmin ettiğini söyledi.

Eski hasta bakıcının, 2003-2005 yılları arasında dolaşım bozukluğu ve başka ağır komplikasyonlara yol açacak bir kalp ilacını hastalara enjekte ettiği belirtilmişti.
Dava süresince, klinikte meydana gelen sadece 5 vakanın soruşturulduğundan dolayı mahkeme sadece bu olaylarla ilgili hükmünü bildirdi. Ancak savcılık, sadece Delmenhorst Kliniği'nde değil Niels H'nın daha önce çalıştığı hastanelerde 200'ün üstünde ölüm vakasını incelediğini belirtti.

Niels H'nın diğer ölümlerden sorumlu tutulması durumunda yeniden yargılanması bekleniyor.
Ceza evinde bulunan Niels H, 2008'de bir hastayı öldürmeye teşebbüsten 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Kaynak: AA