Davutoğlu Karargah'ta şükür namazı kıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yapılan operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından Karargah'ta şükür namazı kıldığı ortaya çıktı.

Davutoğlu Karargah'ta şükür namazı kıldı
Süleyman Şah Türbesi Saygı Karakolu operasyonu gecesi Karargah'ta neler yaşandığının ayrıntıları belli oldu.

Yenişafak'tan Abdülkadir Selvi'nin haberine göre, Başbakan Davutoğlu'nun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte gözünü bir saniye kırpmadığı belirtilirken, o gece iki kez harekatın yönetildiği merkezden dışarı çıktı.

OPERASYON TAMAMLANDIĞINDA ÖZEL ODAYA GEÇTİ
Davutoğlu, merkezden dışarı çıktığında komutan için ayrılan özel odaya geçti. Davutoğlu'nun harekat merkezinden son çıkışında operasyonun tamamlandığı dakikalara denk geldi.

KARAGAHTA ŞÜKÜR NAMAZI KILDI
Sabah namazı için odaya geçerken, operasyonu tamamlayan askerlerin oluşturduğu konvoyun sınırdan Türkiye'ye geçtiğini görüp rahatlayan Başbakan Davutoğlu, bir de şükür namazı kılarak dua etti. Genelkurmay karargahında bir Başbakan'ın ilk kez şükür namazı kıldığı dakikalar da böylece tarihe geçti.

İşte o gece Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşanan hareketliliğin detayları;

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile komutanlar, 21 Şubat'ı 22 Şubat'a bağlayan gece Genelkurmay Karargahı'nda toplandı. Ankara'dan gelen talimat üzerine 572 asker, 40 tank ve 57 zırhlı sınır ötesindeki vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'na ulaştı.

59 UÇAK HER AN MÜDAHALEYE HAZIR BEKLETİLDİ
59 uçak yerde ve havada her an müdahaleye hazır bekletildi. 12 uçak havada 3 dakikada müdahaleye hazır bulunduruldu. Dozerler bile yoldaki çukurları düzeltip operasyona destek verdi. İnsansız Hava Araçları (İHA) sayesinde bölge an be an takip edildi.

9 BUÇUK SAAT SÜRDÜ
Görüntülerdeki en ufak bir karartı Başbakan ve Komutanlarının yüreğini ağzına getirdi. Ve Ankara'nın kilitlendiği operasyon 9.5 saatte tamamlandı. Türk askeri Süleyman Şah Türbesi ile Saygı Karakolu'ndaki 38 askerimizi sağ sağlim güvenli bölgeye taşıdı.