Bank Asya'da mal kaçırma operasyonu

Paralel baronlar devreye girdi, Bank Asya'dan büyük bir mal kaçırma operasyonu yapıldı... Devreye Hollandalı tabela şirketi sokuldu

Bank Asya'da mal kaçırma operasyonu
Bank Asya'da mal kaçırma operasyonu
Paralel baronlar, ortaklık yapısındaki belirsizlik nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) yönetimine el koyduğu Bank Asya'da büyük bir 'mal kaçırma' operasyonuna imza attı. Bank Asya'da imtiyazlı hisselerin yüzde 16.3'ünü elinde bulunduran Forum İnşaat ve Sürat Basım'ın büyük hissedarı Kaynak Holding, bankaya el konulduktan 13 gün sonra Hollanda merkezli tabela bir şirkete devredildi. Uzanvari operasyon BDDK ile TMSF'den de gizlendi. Kirli tezgah ise Hollanda merkezli 20 milyon euro sermayeyle kurulan şirketin ortakları incelendiğinde ortaya çıktı. Tabela şirketin ortakları Kaynak Holding'in sahipleri ile aynı. Aralarında Naci Tosun, Ali Akbulut ve İzzet Akyar'ın da bulunduğu isimler, şirketlerini Hollandalı bir firmaya devretmiş gibi görünerek devletten mal kaçırmak istiyor. Görünüşte Amsterdam'da kurulu INL Partners BV şirketi, Kaynak Holding'in yüzde 100'ünü aldı.

KURNAZ PLAN

Dolayısıyla Bank Asya'daki yüzde 16.3'lük imtiyazlı hisse de Hollandalı şirkete devredilmiş oldu. Hollanda hukukunu devreye sokarak, akıllarınca şirket aracılığıyla Bank Asya'daki operasyonu uluslararası boyuta taşımayı tezgahlıyorlar. Böylece tıpkı Uzanlar gibi Türkiye aleyhine tahkim davaları açtırmayı planlıyorlar.

ŞAİBELİ KASALAR AÇILACAK
Ortaklık yapısından sonra bilançolarını da açıklamayan Bank Asya'da usulsüz kredilerin ardından şaibeli kasalar da incelemeye alınıyor. Bank Asya'nın İstanbul ağırlıklı olmak üzere bazı şubelerinde, kendini gizleyen ortaklar adına açılan hesapların ardından, kiralanan kasalar da bulunduğu belirlendi. Bankalar Kanunu'na göre, ticari sır kapsamında açılamayan bu kasaların incelenmesi için ilgili kurumlardan izin istendi. Yapılan incelemelerde kredilerden sonra çek-senet transferlerinde de Bankalar Yasası'na aykırı işlemler belirlendi.

ADRES BAŞKA TELEFON BAŞKA

Paralel baronların Hollanda merkezli şirketinin adresi World Trade Center görünüyor. Bu ticaret merkezini aradık. INL Partners şirketi ile görüşmek isteyince bir telefon numarası verildi. Telefonun ucundaki yer ise Hollandalı Genç İşadamları Derneği çıktı.