Burhaniye’de Hayır Lokması İş Kapısı Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, geleneksel hayır lokması pek çok insana iş kapısı oldu.

Burhaniye’de Hayır Lokması İş Kapısı Oldu
İlçe de, makineleşen lokmacı sayısı, her geçen gün artarken, hayır yapacak vatandaşların da işlerini kolaylaştırdı.
Burhaniye de, neredeyse her gün bir köşede lokma ikramı yapılırken, çok sayıdaki vatandaş da lokma sırasına girmeye başladı.

Hayır lokmaları ilgi görürken, lokma işi çok sayıdaki vatandaşa da ekmek kapısı oldu. Lokma işi yapan vatandaşlar, bir çuval undan yapılan lokma için 250 ile 300 lira para arasında ücret alırken, servisi de üstleniyor. Lokmayı severek yediklerini anlatan Emekli Ali Osman Tınmaz,” Burhaniye’miz ve yöremiz de, lokma hayırları yıllardır sürmektedir. Bu genelde haftada birkaç defa çarşılarımız da halkımızın kalabalık olduğu yerlerde yapılıyor, Bilhassa Pazartesi günü ilçe pazarı olduğu için bu günleri tercih eden vatandaşlarımız halka lokma dağıtmaktadır..Biz de bu lokmayı alışkanlık haline getirdik. Seviyoruz. Kısa bir süre sırada bekledikten sonra alıyoruz. Yiyoruz. Yapanlardan Allah razı olsun” dedi.

Cezmi Şahan da,” Lokma bizim geleneğimiz. İnsanlara yemek için dağıtıyorlar. Biz de bu lokmayı aldık. Yiyoruz. Allah kabul etsin.”dedi.

Fotoğrafçı Hüseyin Atabay ise” Lokma, Burhaniye’miz de çok yaygın. yöremize ait gıda. Bulduğumuz zaman sıraya girip yiyoruz. Toplum olarak lokmayı çok seviyoruz” dedi.

Lokmacı Yahya Kahraman da,” Hayırlara gidiyoruz. Önemli olan müşterinin memnun olması. Köylere de gidiyoruz. Bir çuval undan yapılan lokma için 300 lira ücret alınıyor” dedi.

Kaynak: İHA