Eskişehir Kent Konseyi’nden Yeni Çalışma Grubu

Eskişehir Kent Konseyi, yeni bir çalışma grubunu daha bünyesine kattı.

Eskişehir Kent Konseyi’nden Yeni Çalışma Grubu
"İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışma Grubu" adı altında kurulan grubun Başkanı İş Güvenliği Uzmanı Levent Özbunar oldu.
Eskişehir Kent Konseyi’nde yapılan toplantıda yeni kurdukları çalışma grubunu anlatan Başkan Levent Özbunar, iş sağlığı ve iş güvenliğinin dünyanın en önemli konuları arasında yer aldığına dikkat çekti. Ülkede her 6 dakikada bir iş kazası olduğunu ve her 6 saatte bir işçinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Özbunar, günde 4 işçinin kazalardan dolayı evine dönemediğini öne sürdü. Özbunar, “Evlerinden çıkan ve çocuklarının geçimlerini sağlamak için çalışmaya giden 4 işçimizin akşamları evlerine dönemiyorlar. İstatistikler her 2 buçuk saatte 1 işçinin iş göremez hale geldiğini açıklamaktadır. Bu çok acı bir durumdur. İş kazaları istatistiklerinde Avrupa'da ilk sırayı, dünyada ise 3’üncü sırayı almaktayız. Bizler de İş Güvenliği Uzmanları olarak bu konuya kayıtsız kalmak istemedik ve Eskişehir Kent Konseyi İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışma Grubu’nu kurduk” dedi.

“YAŞAMA HAKKI GARANTİ ALTINA ALINMALI”
Leven Özbunar, çalışma grubunun 5 İş Güvenliği Uzmanı tarafından kurulduğunu aktararak, İş Sağlığı ve İş Güvenliği hususunda farkındalık oluşturacak çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.

“Bu, en başta içinde yaşadığımız topluma, bize emek verenlere, birlikte çalıştığımız insanlara ve yakınlarımıza karşı sorumluluğumuzdur”diyen Özbunar, şöyle devam etti:
“İş Sağlığı ve İş Güvenliğine önem verilmesinin ana nedeni; yaş, cinsiyet, ırk ve meslek farkı gözetilmeksizin herkesin yaşama hakkının en yüksek düzeyde garanti altına alınması gerekliliğidir. İşçilerin maruz kalacakları sonuçlar; işçinin hayatını kaybetmesi, fiziksel ve duygusal sıkıntılar yaşaması, yaşamının geri kalan kısmının zorlaşması yanında gelir kaybı, işini kaybetme olasılığı, sigortasız çalışma halinde tedavi giderleridir. Bizler de bu bilgiler doğrultusunda, kurduğumuz yeni çalışma grubumuzda çalışmak isteyen herkesi bekliyoruz.”
Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy da, böyle bir grubun kurulmasından dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirerek, gruba çalışmalarında başarılar diledi.
Kaynak: İHA