Şamil Tayyar: Gürsel Tekin o açıklamayı ayık kafayla mı yaptı?

Gürsel Tekin'in '8 Haziran'da o gazetelerin tamamına el koyacağız' şeklindeki tehdidine Şamil Tayyar 24 TV ekranlarında cevap verdi.

Şamil Tayyar: Gürsel Tekin o açıklamayı ayık kafayla mı yaptı?
Şamil Tayyar: Gürsel Tekin o açıklamayı ayık kafayla mı yaptı?
Paralel yapı-CHP ilişkisinin deşifre olmasının ardından, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in dün akşam savurduğu "o gazetelere 8 Haziran'da el koyacağız" tehdidine Şamil Tayyar'dan sert tepki geldi.

Tehdide maruz kalan gazetelerin çalışanlarına seslenerek "yanınızdayız" mesajı veren Şamil Tayyar, "Gürsel Tekin o açıklamayı acaba ayık kafayla mı yaptı" dedi.

Milletin CHP'yi tek başına iktidara getirmeyeceğinin altını çizen Şamil Tayyar, Tekin'in sözlerine basın meslek örgütlerinden de tepki gelmeyeceğini bildiğini söyledi. Tayyar, "ama AK Partili bir yetkili söyleseydi hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki meslek örgütlerinin şimdiye kadar AK Parti'yi mesaj yağmuruna tutmuş olacaktı" dedi.

Şamil Tayyar şöyle konuştu:

Ben açıkçası, bugünkü yoğun Meclis temposu içinde Gürsel Tekin'in açıklamalarını görüntülü olarak izleme fırsatım olmadı. Sosyal medyadan takip ettim, yazılı metin olarak okudum.

GÜRSEL TEKİN BU AÇIKLAMAYI AYIK KAFAYLA MI YAPTI?

Acaba ayık kafayla mı bu açıklamayı yaptı diye biraz tereddüt ettim. Gerçi Gürsel Tekin'in bu tarz açıklamalarına alışığız. Bir ara da "Türkiye'de 70 vilayeti dolaştım, bir tane AK Partili görmedim" demişti. Biz de dedik ki, "eğer barlar sokağında dolaşırsan elbette bir AK Partili göremezsin". Nerede dolaştığına bağlı bu.

Daha önce de seçimlere giderken, yüzde 40'ı geçen bir oy oranıyla iktidara geleceklerini savundu. Ve sürekli olarak bu rakamın altında kaldı. Bu manada aslında toplumsal karşılığı olan, çok itibarlı bir siyasetçi değil. Sözlerini de çok ciddiye almamak gerekir. Ama sonuçta bir ana muhalefet partisinde genel başkan yardımcısı.

7 HAZİRAN GECESİ MİLLET CHP'NİN 6 OK'UNA EL KOYACAK ZATEN


Bu sözleri kabul etmek gerçekten mümkün değil. Faşist bir düşüncenin izdüşümü diye görüyorum. Ama bu aziz millet, 7 Haziran gecesi CHP'nin 6 ok'una zaten el koyacak. Bu seçim, hem Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hem de Gürsel Tekin'in sonu olacak. 7 Haziran'dan sonra soluğu Bodrum'daki barlar sokağında mı alırlar, Nişantaşı'nda mı alırlar onu bilemiyorum.

MİLLET 65 YILDIR CHP'Yİ TEK BAŞINA İKTİDAR YAPMIYOR

Ne Star Gazetesi'ne, ne Akşam Gazetesi'ne ellerinin ulaşması asla mümkün değil. Çünkü bu aziz millet, eli kana bulaşmış bir CHP'yi, 1950'den bu yana 65 yıldır tek başına iktidara getirmedi. Kendilerine bu fırsatı vermedi. Çünkü, o tek parti döneminde vatandaşa yaptıkları zulümler, inançlar ve değerler üzerinde oluşturdukları vesayetleri bu millet çok iyi biliyor.

Her zaman darbecilerle birlikte hareket ettiler. Her zaman faşist anlayışların temsilcisi oldular. Onun için bize çok da böyle garip gelmiyor.

BU AÇIKLAMAYI AK PARTİLİ BİR YETKİLİ YAPSAYDI...


Şamil Tayyar, Ardan Zentürk'ün "Medyaya el koymak, patronundan hesap sormaktan bahseden bir ana muhalefet genel sekreteri var. Yarın köşelerinden, sürekli mevcut yönetimi antidemokratikleşme ve medyaya baskıyla suçlayan şahısları takip edeceğiz, bu sözler üzerine. Onlardan da bir tepki bekliyor musun?" şeklindeki sorusuna da şöyle cevap verdi:

Yok, ben açıkçası beklemiyorum. Medyadaki o iki yüzlü tavrı, çifte standardı çok iyi biliyoruz.

AK Partili herhangi bir sözcü böyle bir açıklama yapsaydı, şu anda bir çok televizyon kanalının ana gündemi olurdu. Hem yurt içinde, hem yurt dışında meslek örgütleri ard arda açıklamalar yapardı.

Çağdaş Gazeteciler, Basın Konseyi, Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Gazeteciler Örgütü... Akla gelebilecek ne kadar meslek örgütü varsa bunların hepsi arka arkaya açıklamalar yapar ve iktidarı kuşatmaya çalışırlardı.

Ben bu tehdit karşısında bunların tavır koyacaklarını düşünmüyorum. Çünkü onlar da bu tehditkar anlayışın zaten birer temsilcisi. Aynı safta yer alıyorlar.

CHP'NİN ŞANTAJINA PABUÇ BIRAKMAZLAR


Ne Star'ı, ne Akşam'ı bununla korkutmaları mümkün değil. Patronundan çalışanına, hepsini çok iyi biliyoruz, tanıyoruz. Bunlara pabuç bırakacak insanlar değiller. Ergenekon'la mücadelede çok onurlu bir duruş sergilediler. Paralel yapıyla mücadelede çok onurlu bir duruş sergilediler. CHP'nin şantajına ve tehditlerine asla pabuç bırakmazlar.

GÜRSEL TEKİN KEŞKE FETHULLAH GÜLEN'LE MÜCADELE ETSEYDİ


Keşke Gürsel Tekin bir siyasetçi olarak, demokratik hayatın en önemli ayağı olan medyaya el koymak yerine, demokratik sistem üzerinde vesayet oluşturmaya çalılşan paralel yapıyla mücadeleyi kendine ilke edinseydi. Bu paralel yapının bir numaralı ismi Fethullah Gülen'le mücadeleyi kendine şiar edinseydi, hem CHP'ye hem ülkenin demokrasisine çok ciddi katkı sunardı diye düşünüyorum.

HEM TEKİN, HEM DE KILIÇDAROĞLU PARALEL YAPIYA ESİR DURUMDALAR


Ama bunu yapabilirler mi? Yapamazlar çünkü şu anda Gürsel Tekin de, Kemal Kılıçdaroğlu da, içinde bulundukları CHP de, tamamen paralel yapıya esir durumdalar.

Aslında AK Parti'ye çok büyük bir görev düşüyor. Hem devleti paralel yapıdan temizlemek durumunda, hem de CHP'yi kurtarmak zorunda. Devletten sonra CHP'yi de kurtarmamız gerekiyor. Şu anda tamamen esir vaziyetteler. 45 kasetten söz ediliyor. Eğer bunlar doğruysa gerçekten çok vahim. Bizim sorumluluğumuzun daha da arttığını düşünüyorum. CHP'nin de bu konuda istekli olması gerekir. İnşallah akıllarını başlarına alırlar. Hem Gürsel Tekin olsun, hem diğer temsilciler olsun, Umut Oran, Akif Hamzaçebi gibi...

Ama umutlu değilim. Malesef şu anda paralel yapıyla birlikte iş tutuyorlar. Bu mücadelede sonuna kadar sizlerin yanındayız. Allah yardımcınız olsun.