Mhp Samsun 11. Olağan Kongresi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Diğer partiler yoksa da Milliyetçi Hareket Partisi şu anda muhalefetin en iyisini yapabilecek durumda ve yapmaktadır" dedi.

Yalçın, partisince bir düğün salonunda düzenlenen MHP Samsun 11. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ülkenin her zamankinden daha çok MHP iktidarına ihtiyaç duyduğunu savundu.
AK Parti hükümetlerini yoksulluk, yolsuzluk ve çözüm süreci üzerinden eleştiren Yalçın, Türkiye'de millet bilincinin yok edilmeye çalışıldığını öne sürerek, "Mevcut siyasi iktidarın son dönem uygulamalarıyla birlikte 7 Haziran seçimleri artık normal bir seçim olmaktan çıkmış, farklı anlamlar kazanmış, 7 Haziranın öncesi ve sonrası düşünüldüğünde bir milat bir menzil haline gelmiştir" dedi.

AK Parti'nin 2002 yılında iktidara geldiğinde yolsuzluğu ortadan kaldıracağını yoksulluğu ise bitireceğini vaadettiği ancak bugün gelinen noktada ülkenin aç yatıp kalkan insanlarla dolduğunu savunan Yalçın, şu görüşleri dile getirdi:
"Sadaka kültürüyle bu durumu izaleye çalışan iktidarın artık bundan sonraki dönemde malzemesi bitmiştir. O halde yeni bir kan yeni bir iktidar değişikliğiyle insanımızın yarınından karnının doyacağından emin olmamız lazım. 17-25 Aralık ile ortaya çıkan iktidarın yolsuzlukları had safhadadır. Öyle bir yolsuzluk zincirine rast geldik ve hep birlikte gördük ki daha bu 12 yıl sonra buz dağının üstüdür. Siyasi iktidar ve yöneticileri kendi içerisinde bir saadet zinciri oluşturmuş, bu saadet zinciri dünyalığını Allah'tan korkmadan beytülmala el uzatmak suretiyle ayakkabı kutularına para kasalarına doldurmuştur"
Çözüm süreciyle başlayan sürecin Türkiye'yi bölünmeye götüreceğini iddia eden Yalçın, terörü MHP'nin bitirebileceğini MHP iktidarında terör sorununu çözüleceğini vurgulayarak, "Algı yönetimini gerçekleştirmeye çalışan siyasi iktidar ,muhalefet yok algısını zihinlerde insanlarımızın şuur altına yerleştirerek, kendisini ön plana çıkarma gayreti içerisindedir. Hayır muhalefet var. Diğer partiler yoksa da Milliyetçi Hareket Partisi şu anda muhalefetin en iyisini yapabilecek durumda ve yapmaktadır. 52 milletvekilimizle sayımızın az olmasına rağmen emin olunuz Meclis'te ve diğer platformlarda sahada sesimiz çok çıkmaktadır. Çıkmaya de devam edecektir" diye konuştu.

- 7 Haziran MHP için iktidar zamanı
Mevcut iktidarın bütün ayıplı hallerini 7 Haziran seçimlerine kadar her platformda insanlara anlatacaklarını çünkü siyasetin temel unsurunun insan olduğunu dile getiren Yalçın, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Siyaset insanı ikna sanatıdır. Bunu yaptığınız takdirde 7 Haziran sizin için bir iktidar zamanı ve artık MHP zamanı olacaktır. Burada harekete hizmet etmiş, yıllarca o hareketin içerisinde yer almış ama hala iktidarı görememiş değerli büyüklerimi görüyorum. Doğru 46 yıllık bir talihsizliğimiz var. Ama Milliyetçi Hareket Partisi bu talihsizliğini inşallah 7 Haziranla birlikte zaferle sonuçlandıracak. Büyük bir iktidarla taçlandıracaktır. Bu süreç, bu gidişat Milliyetçi Hareket Partisi'ni inşallah ve inşallah Cenab'ı Allah'ın iktidara hazırladığı yönündedir. Bunu siyasi bir ağızla değil inanarak söylüyorum."
Kaynak: AA