Avustralya Kasırgaların Etkisinde

Avustralya'nın kuzeyinde bulunan Northern Territory ve Queensland eyaletlerini etkisi altına alan Lam ve Marcia kasırgaları yüzünden 134 okul ve 43 anaokulu kapatıldı, binlerce kişi güvenli yerlere nakledildi.

Queensland eyaletinde etkili olan Marcia kasırgasının bazı bölgelerde saatte 285 kilometre hıza çıkabileceği belirtildi. Kasırgaların etkisini azaltabilmek için bölgedeki riskli alanlarda yaşayan çok sayıda kişi güvenli bölgelere nakledildi.
Eyalet Başbakanı Annastacia Palaszczuk, kasırganın etkisi altında giren bölge sakinlerine çağrıda bulunarak, "Evinizden ayrılmayın, şimdi hareket etme zamanı değil, mutlaka içeride kalın, dışarı çıkmayın, aileleriniz ile kalın" dedi.

Kasırganın 170 bin kişiyi etkileyeceğini ifade eden Palaszczuk, "Benim ve bütün Queenslandlıların dua ve düşünceleri bu aileler ile beraber" diye konuştu.

Palaszczuk, plajların kapatıldığını, bazı yolların sular altında kaldığını, binlerce evin elektriksiz kaldığını belirterek, henüz kendilerine ulaşan bir yaralanma ve can kaybı bilgisi olmadığını söyledi.

-Lam Kasırgası Northern Territory'i etkisine aldı-
Avustralya Meteoroloji Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Northern Territory eyaletini etkileyen Lam kasırgasının saatteki hızı zaman zaman 250 kilometreyi buldu. Bölgedeki birçok kişi güvenli bölgelere nakledildi.
Her iki eyalette de etkili olan kasırgaların yoğun yağmurun ve su baskınlarını da beraberinde getireceğini belirten Eyalet Acil Servis yetkilileri, halktan uyarıları dikkate almalarını istedi.
Kaynak: AA