Kartepe’de Kar Küreme Çalışmaları Sürüyor

Kartepe Belediyesi ekipleri vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Kartepe’de Kar Küreme Çalışmaları Sürüyor

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekipleri, özellikle ana arter yolların açık kalması için yoğun bir çalışma sergileyen 45 kişilik ekip 2 kar küreme ve tuzlama aracı, 15 loder, 2 greyderle görev yapıyor. Ekipler, köprüler ve üst geçitlerde yolların açık kalması için hem kar küreme hem de gece olası buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarını belirlenen güzergahlarda periyodik olarak gerçekleştiriyor. Kartepe genelinde gelen ihbarları da göz ardı etmeyen ekipler özellikle kamu kurumları çevresinde de çalışma yapıyor. Camiler, sağlık kurumları ve okullara öncelik veren ekipler vatandaşın zorluk yaşamaması için büyük çaba harcıyor.

Karla mücadele konusunda yayaların güvenliğini de ihmal etmeyen Kartepe Belediyesi, ana arter güzergahlarda kaldırımlarda kürekle kar küreme çalışma yaparken buzlanmaya karşı tuzlama da yapıyor. Belediye olarak karla mücadele konusunda aldıkları önlemlerin yağışlar süresince devam edeceğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Ana arter yollarımızda sıkıntı yaşanmadan ulaşımın güvenli şekilde akması için ekiplerimiz 24 saat aralıksız görev yapıyor. Yayalarımızın da güvenliğini ihmal etmeyen ekiplerimiz halkımızın kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için tüm tedbirler alındı. Dağ yolu trafiği de güvenli ve sürekli açık. Ancak araç sahiplerinin zincirsiz yola çıkmaması kendi güvenlikleri için daha uygun olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA