Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla ve ilçelerinde görev yapan 550 muhtar için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Gürün, Muğla'nın büyükşehir olmasından sonra 11 aylık bir süre geçtiğini, bu sürede hizmetlerin ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirildiğini söyledi.

Vatandaşların yerel seçimlerden sonra hizmetlerin hangi kurumlar tarafından yapılacağını bilmediğini belirten Gürün, bu nedenle 13 ilçede bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini kaydetti.

Muhtarlar ile bir araya gelmelerindeki amacın sorunlar, önerileri dinlemek olduğunu belirten Gürün, şöyle konuştu:
"Muğla geniş coğrafyası, alt yapısı, suyu, yolu ile diğer büyükşehirler arasında ayrı bir yere ve öneme sahip. Köyünün ve mahallesinin sorunlarını çok iyi bilen muhtarlarımızla problemlerimizi hep birlikte çözeceğiz. Görev süremiz olan 5 yıl içinde ilçe belediyelerimizle birlikte halkımıza hizmet ederek daha nitelikli, daha yaşanır bir Muğla yaratacağız."
Gürün, muhtarların talep etmesi halinde daire başkanlarının da ilçelere gelerek bilgilendirme yapacağını dile getirdi.
Muğla Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık ise toplantı sonunda Gürün'e yaptığı çalışmalar dolayısıyla plaket verdi.
Toplantı sonunda muhtarlara, Büyükşehir Belediyesi hizmetlerine daha kolay ulaşabilmeleri için evde bakım, vektörle mücadele gibi hizmetleri veren birimlerin numaralarını içeren bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
Kaynak: AA