Ak Partı Trabzon Mılletvekılı Aday Adayı Asım Aykan Teşkılatlarla Buluşuyor

Trabzon eski belediye başkanı ve milletvekili, 25 dönem AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Asım Aykan gece gündüz demeden hem ilçelerde teşkilatlarla buluşuyor hem de gittiği her yerde yatırımları gözden geçirme fırsatı buluyor.

Ak Partı Trabzon Mılletvekılı Aday Adayı Asım Aykan Teşkılatlarla Buluşuyor

Trabzon’un her bölgesinde yatırımları avucunun içi gibi bildiğini ifade eden Aykan, “Trabzon bizi biliyor, hizmet aşkımızı biliyor, yaptıklarımızı gördü ve yapabileceklerimiz için bize güveniyor. Sağolsunlar Trabzon’un her bölgesinde yapılan yatırımlarda adımız geçiyor. Bu teveccühe layık olmak için Trabzon’umuz için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

MAÇKA VE ZİGANA TÜNELLERİ ÖNEMLİ
Seçim çalışmaları çerçevesinde Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ı ziyaret ederek kolaylıklar dileyen Aykan sadece 1 yılda Sümela Manastırı’nı 500 bin turistin ziyaret ettiğini belirterek Trabzon’un yeni doğan evladı olarak turizm konusunda yatırımların hız kazanacağını ifade etti.

Bölge için önemli olan Zigana Tünelinin ihalesinin de 29 Ocak’ta yapıldığını 18 firmanın ön yeterlilik aldığını 1 firmanın itirazından ötürü kurul kararının beklendiğini, Maçka tünelinin de yüzde 50’sinin tamamlandığını belirten Aykan, “Yeni Zigana tüneli yol kotunu 500 metre aşağı çekerek iklimsel ve fiziki zorlukları en aza indirmenin yanında hem İpekyolu Ticaret Hattı’na önemli kolaylık sağlamış olacak hem de bölge turizmi için büyük bir fırsat olacaktır” dedi.

Maçka Kaymakamı Uğur Tutkan’ı ziyaretinde genç kaymakama başarılar dileyen Aykan ilçedeki devlet yatırımları hakkında yapılması gereken herşey için her zaman Maçka’nın emrinde olduğunu sözlerine ekledi.

ŞALPAZARI İSKENDERLİ YOLU 2017’DE TAMAM
Trabzon’un Şalpazarı İlçesi’nde de temaslarda bulunan Aykan İlçe Başkanı Murat Topkara ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Yapımı devam eden 11 km’lik Şalpazarı-İskenderli yol çalışmalarını bizzat takip ettiğini ifade eden Aykan bu yolun 2017 yılında her şeyiyle bitmiş olacağını ifade etti.

Aykan ayrıca Sisdağı’nın bölge turizmi için önemli bir nimet olduğunu kaydederek buradaki turizm faaliyetlerini arttırmak için yapılacak çalışmaları da yakinen takip edeceğini söyledi.

Şalpazarı İlçe Başkanı Murat Topkara’da vekilliği dönemi ve devamında Aykan’ın Trabzon’un tüm ilçelerine olduğu gibi Şalpazarı’na da önemli hizmetleri olduğunu söyleyerek Aykan’a ziyaretinden ötürü teşekkür etti. Şalpazarı’nda birkaç esnaf ziyaretinde de bulunan Aykan daha sonra Trabzon Memur-Sen İl Temsilciğilini ziyaret ederek Başkan Mehmet Kara’den sendikal faaliyetler hakkında bilgi aldı.
Kaynak: İHA