İstanbul'da yarın okullar tatil mi?

İstanbul Valisi Vasip Şahin, okulların yarın tatil edilip edilmemesiyle ilgili kararın akşam yapılacak meteorolojik değerlendirmeler sonrasında verileceğini söyledi.

İstanbul'da yarın okullar tatil mi?
İstanbul'da yarın okullar tatil mi? Öğrenciler bu sorunun cevabını merak ediyor. İstanbul Valiliği'nden konu ile ilgili kısa bir açıklama geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin okulların 19 Şubat Perşembe günü tatil olup olmayacağı ile ilgili kararın akşam saatlerinde verileceğini söyledi. Şimdi gözler İstanbul Valiliği'nde

"Yarın okullar tatil mi?" sorusu bugün öğrencilerin dilinden düşmüyor. Öğrenciler Vali'nin Twitter hesabını da tweet yağmuruna tutuyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin'e dakikalar için yüzlerce tweet atıldı

Yarın okullar tatil olacak mı sorusunun cevabı dün akşam 19:30'da belli olmuştu. İstanbul Valiliği'nin bugün de aynı saatlerde açıklamayı yapacağı öğrenildi. Peki İstanbul'da yarın hava nasıl olacak. Kar yağışı devam edecek mi? CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli kuzeyli kuvvetli rüzgarların devam ettiğini belirterek kar yağışının kesintilerle bir gün daha devam edeceğini söyledi. Sürmeli yağışın devam etmesi halinde tatilin de sürebileceğini hatırlatarak "Gözünüz kulağınız Valilik'te olsun" dedi.

Beykent Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve Kavram Meslek Yüksek Okulları'nda 19 Şubat Perşembe günü eğitime ara verildi.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, okulların yarın tatil edilip edilmemesiyle ilgili kararın akşam yapılacak meteorolojik değerlendirmeler sonrasında verileceğini söyledi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünden beri etkili olan ve hayatı felç eden kar yağışı nedeniyle alınan önlemler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenlediler. Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Şahin okulların yarın tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili kararın akşam saatlerinde yapılacak değerlendirmelerin ardından belli olacağını söyledi. Okul tatilini öğrencilerin güvenliği açısından yaptıklarını söyleyen Şahin, "Çocuklarımız, yavrularımız trafikte her hangi bir riskle karşı karşıya kalmasın diye okulları tatil ediyoruz. Bunun tabii bir sonucu olarak da okul servisleri trafiğe çıkmadığı için trafikte nispi bir rahatlama sağlanıyor" diye konuştu.

Vali Şahin, okulların bugün tatil olmasına rağmen belirli noktalarda ulaşımda yaşanan aksaklıklar için de "Bugün yoğun bir tipi yaşıyoruz.

Bu tipi zaman zaman görüş mesafesini düşürüyor ve zaman zaman da buzlanma yapıyor. Trafik kazalarının bir kısmı bu nedenle meydana geldi. Trafikte bunların oluşturduğu bir tıkanıklık da oluyor. Eğer bugün öğrenci servisleri de yola çıksaydı öyle zannediyorum ki yaşadığımız zorluk biraz daha artmış olacaktı" ifadelerini kullandı.

Toplu ulaşımda bir sıkıntı yok. Vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyorum. En iyi ve süratli şekilde karla mücadelemiz devam ediyor. Dün iki büyük tıkanma yaşadık. TIR'larımızın tedbirsiz yola çıkmalarından kaynaklandı. Ağır tonajlı vasıtalarımız zincirli ve tedbirli yola çıkması lazım. Tüm sürücülerimizden kazalara karşı emniyet şeritlerini boş bırakmalarını rica ediyorum.

Ben tüm sürücülerimizden bu konuda duyarlılık bekliyorum. Evsizlerle ilgili ve yolda kalan vatandaşlarımızla ilgili belediyemizin çalışmaları devam ediyor."