Doğan Açıklaması

İzmit Belediyesi tarafından çocuklar için hazırlanan Pişman Dergisi'nin 16. sayısı çocuklarla buluştu.

Doğan Açıklaması

İzmit Belediyesinin uzman eğitimcileri tarafından çocuklar için hazırlanan Pişman Dergisi'nin 16. sayısı çocuklarla buluştu. Yeni sayısı 50 bin adet basılan derginin okullardaki dağıtımına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da katıldı.

Alikahya Karadenizliler mahallesindeki Farabi İlkokulu’ndaki derginin dağıtımında Başkan Doğan, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İzmit'e Belediyesi "Çocuk Dostu Şehir" olduğunu ve çocuk odaklı hizmetleri çok önemsediklerini dile getiren Başkan Doğan, “Çocuklar için yapılan her hizmet, geleceğe yapılan yatırımdır. Bu nedenle siz çocuklarımızın gelişimini destekleyecek çalışmalara öncelik veriyoruz. Bu çalışmalarımız sonucunda 'Çocuk Dostu Şehir' unvanını aldık. Sizler, çocukların önemsendiği, çocuk dostu bir şehirde yaşıyorsunuz. Çocuk odaklı çalışmalara büyük önem veriyoruz ve şimdiye kadar Pişman Çocuk Dergisi, okul bahçelerindeki portatif havuzlar, cepsinler, etüt merkezleri, satranç okulları, Sarısu Kampı, çocuk parkları, çok amaçlı salonlar ve Çocuk Hakları Okulu gibi önemli projelere imza attık. Çocuklarımızın sosyal, demokratik ve çağdaş bir şekilde yetişmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz, onlar bu şehri geleceğe taşıyacak” diye konuştu.

Sınıfları dolaşarak çocukların sıcak ilgisiyle karşılaşan Doğan, çocuklarla kucaklaşarak, sohbet etti. Çocuklara ,İzmit’in sembol tatlısı pişmaniye dağıttı.

Bugüne kadar 700 binden fazla basılarak ücretsiz olarak çocuklara dağıtılan Pişman Çocuk Dergisi'nin son sayısı da dopdolu bir içerikten oluşuyor. Dergide birçok ödüllü bulmacaların yanı sıra çizgi roman, söyleşiler, bilim teknik, beyin jimnastiği, eğlenceli matematik, öğrencilerin gönderdiği şiirler, bilmece bulmacalar, sağlık köşesi gibi bilgiler yer alıyor.
Kaynak: İHA